Redactia.ro
Home » Homepage » Klaus Iohannis: „Ne vom confrunta cu o iarnă complicată în condițiile în care gazul livrat de Rusia devine tot mai puțin”. Declarațiile președintelui României

Klaus Iohannis: „Ne vom confrunta cu o iarnă complicată în condițiile în care gazul livrat de Rusia devine tot mai puțin”. Declarațiile președintelui României

Klaus Iohannis, încă fără reacție după votul împotriva aderării României la Schengen

Klaus Iohannis a declarat astăzi că România se va confrunta cu o iarnă „complicată”, dar chiar și așa, în contextul unei reduceri a consumului mediu cu 15%, niciun român nu va sta în frig și niciun sector economic nu va fi închis.

Klaus Iohannis: „Ne vom confrunta cu o iarnă complicată”. Totuși, „nimeni nu va sta în frig”. Declarațiile președintelui României

Este evident că ne vom confrunta cu o iarnă complicată și trebuie să economisim și să căutăm surse alternative de gaz, însă reducerea cu 15% a consumului de gaz, așa cum este recomandat la nivelul UE, este posibilă fără ca cineva să stea în frig, a declarat președintele Klaus Iohannis.

„Este evident că ne vom confrunta cu o iarnă complicată, în condițiile în care gazul livrat de Rusia devine tot mai puțin, gazul pe piața internațională devine tot mai scump. Totuși, abordarea europeană de a face economii voluntare de 15% este una corectă, după părerea mea. Noi trebuie, desigur, să căutăm susrse alternative de gaz, să căutăm să investim în resurse regenerabile, dar în același timp este înțelept să economisim acolo unde se poate. Repet, acolo unde se poate.

Economia trebuie făcută cu cap. Nu trebuie să ne imaginăm că dorim ca cineva să stea pe frig. Nu putem să ne imaginăm că cineva își dorește să nu existe gaz pentru industrie. Toate lucrurile trebuie să funcționeze.

La noi s-a făcut o analiză și ministerul de resort a ajuns la concluzia că pentru Romnia, o economie așa cum a fost convenită este posibilă, este fezabilă și sustenabilă. Aici nu vorbim despre o reducere a consumului cu 15% față de ce avem acum, ci o reducere cu 15% față de media ultimilor ani. Calculele noastre ne arată că așa ceva este posibil fără să obligăm pe cineva să stea pe frig și fără să închidem sectoare întregi ale industriei românești”, a spus astăzi Președintele României.

În contextul în care Maia Sandu a venit astăzi într-o vizită oficială în România, Iohannis a mai adăugat și că România nu va abandona Republica Moldova şi o va sprijini cu soluţii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: