Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis nu vrea stare de urgență după creșterea infectărilor: „În acest moment nu e nevoie”

Klaus Iohannis nu vrea stare de urgență după creșterea infectărilor: „În acest moment nu e nevoie”

Klaus Iohannis a declarat, vineri, după controlul efectuat la INSP, că nu intenționează să reintroducă starea de urgență, așa cum multă lume vehicula. Totodată, șeful statului a spus că recomandă purtarea măștilor peste tot la ieșirea din casă și că măsurile de restricție de până acum vor fi cele de bază. În privința alegerilor parlamentare, președintele a negat o posibilă amânare a lor, iar despre închiderea școlilor: ”nu trebuie exagerată.”

Iohannis: Nu avem nevoie de stare de urgență

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu avem nevoie de stare de urgență, având în vedere că se vehicula acest aspet. De asemenea, șeful statului a dat asigurări că măsurile de bază vor fi cele de până acum și a recomandat purtarea măștii tot timpul când ieșim din casă. De altfel, el a negat amânarea alegerilor parlamentare și a precizat că nu trebuie exagerată închiderea școlilor.

”Nu avem nevoie să închidem toată țara, nu avem nevoie de stare de urgență (…) Pentru a purta mască nu trebuie să reintroducem stare de urgență”, a spus președintele

Președintele recomandă purtea măștilor

„Mi-au prezentat viziunea care s-a format aici si m-am bucurat sa constat ca abordarea noastra este cam la fel. Nu trebuie sa intram in panica, dar sa fim constienti ca ne aflam intr-o situatie publica de sanatate deosebit de grava. Si daca vrem sa avem o viata apropiata de normalitate este absolut obligatoriu sa respectam cateva norme arhicunoscute, purtatul mastii, pastrarea distantei, igiena mainilor, evitarea aglomerarilor si da, acolo unde in anumite localitati incidenta este mai mare, trebuie introduse restrictii specifice.

Despre restrictii am vorbit destul de mult. Am observat ca descentralizarea a fost un lucru bun, dar este nevoie de mai multa clarificare si am convenit cu INSP, cu dl Tataru si cu echipa mea sa se lucreze la o metodologie care permite luarea unor decizii mai rapide, eficiente si corelate cu situatia din fiecare localitate.

Eu recomand sa purtati masca tot timpul cand iesiti din casa”, a declarat seful statului.

Președintele: ”Închiderea școlii nu trebuie exagerată”

Șeful statului a mai spus că nu trebuie să fie exagerată închiderea școlilor din cauza creșterii numărului bolnavilor covid și că elevii trebuie să se prezinte la școală pentru a învăța.

”Închiderea școlii nu trebuie exagerată, copiii sunt în siguranță în școli. Copiii trebuie să meargă la școală să învețe, părinții trebuie să îi trimită la școală pentru ca și ei să meargă la servici. Pentru a nu lua măsuri exagerate trebuie să analizăm foarte bine și punctual. De aceea, am convenit astăzi, împreună cu cei de la INSP să elaborăm o metodologie.”, a spus Klaus Iohannis.

Nu se vor amâna alegerile parlamentare, spune Klaus Iohannis

În contextul în care se zvonea și faptul că alegerile din decembrie, cele parlamentare, se vor amâna odată cu numărul mare de infectări, președintele a negat.

Președintele Klaus Iohannis și ministrul Sănătății Nelu Tătaru au mers în vizită la Institutul Național de Sănătate Publică, după ce două zile consecutiv România a înregistrat peste trei mii de cazuri de coronavirus. Astăzi (vineri-n.r) au fost raportate 3.186 de noi infectări, iar ieri 3.130.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: