Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 18.30

Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 18.30

Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 18.30

Klaus Iohannis va susține la 18:30 o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Președintele României a anunțat că va susține o declarație de presă unde va anunța că va chema partidele la consultări.

Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 18.30 de senatori și deputați.

Klaus Iohannis: „Astăzi am avut un vot mai puțin obișnuit în Parlamentul României. În speță, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului a fost depusă și votată. Acum cred că este momentul să ne gândim un pic ce avem momentan în spațiul politic.

Vedem, pe de-o parte, un guvern liberal, care vine cu foarte mult entuziasm, cu foarte multă energie, pe un val popular pozitiv, confirmat de toate sondajele publice, un guvern care vrea să facă reforme, un guvern care vrea să vină cu măsuri pentru România, pentru români, care vrea să vină cu proiecte pentru autostrăzi, pentru spitale, cu proiecte clare, deja bine pregătite pentru a încuraja creșterea economică. Pe scurt, un guvern care vrea să repună România în normalitate.

Ce aveam de cealaltă parte? O majoritate în esență pesedistă, supărată, frustrată, fiindcă a pierdut guvernarea, o majoritate care, evident, se opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăți guvernarea de la noi din țară.

Acum, dacă urmărim discursul politic, vedem: Guvernul dorește reforme, Guvernul liberal dorește să schimbe lucrurile în bine, să repare greșelile care s-au făcut în ultimii trei ani.

Pe de altă parte, un PSD care se opune acestor reforme. Din cauza acestui PSD, acum, Guvernul nu va mai putea continua reformele începute.

Iată că este o situație care a fost de așteptat, după ce anul trecut, la europarlamentare, la referendumul pe justiție pe care l-am convocat, la moțiunea de cenzură care a înlăturat guvernul pesedist, cu ocazia alegerilor prezidențiale, s-a văzut foarte clar – românii vor altceva. S-au săturat de PSD. PSD să stea în opoziție!

Doar că PSD nu vrea reforme. PSD vrea înapoi la putere. Baronii roșii vor înapoi la banul public.

Și astăzi s-au găsit suficienți care au votat această moțiune depusă de PSD, pe o speță care, evident, ar fi îmbunătățit democrația în cadrul alegerilor locale. Era vorba despre o lege care reinstaura alegerea primarilor în două tururi. Nu s-a vrut, bun.

Pe de altă parte, acum românii se uită la televizor și se întreabă: „Bun, și acum ce va fi?”.

Guvernul Orban va continua să își desfășoare activitatea la Palatul Victoria, însă va avea atribuții restrânse, în calitate de Executiv intermar până la numirea unui nou premier și instalarea unui nou Guvern.

Așadar, președintele țării a anunțat că va susține o declarație de presă la ora 18.30, la Palatul Victoria. De asemeneaa, Klaus Iohannis va chema partidele parlamentare la consultări.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată. Guvernul Orban este demis

Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul a căzut, transmite g4media.ro. Conform unor surse parlamentare, 261 de parlamentari au votat pentru căderea Guvernului, iar 139 împotrivă.

Ludovic Orban a făcut marți, în ședința de Guvern, bilanțul celor 3 luni de guvernare. Acesta a apreciat că ritmul de îndeplinire a obiectivelor asumate este “absolut impresionant”, în comparaţie cu realizările cabinetelor PSD.

Mesajul premierului Ludovic Orban

Împlinim frumoasa vârstă de trei luni şi m-am uitat în programul de guvernare. Vă readuceţi aminte că gradul de îndeplinire a programului de guvernare de către guvernele PSD după trei ani şi aproape jumătate era de sub 15% raportat la obiectivele stabilite în programul de guvernare.

Uitându-mă la programul de guvernare – sigur m-am uitat des la programul de guvernare – vreau să vă spun că este absolut impresionant ritmul de îndeplinire a angajamentelor. (…) Practic, putem să fim extrem de mulţumiţi de acţiunea foarte angajată a Guvernului, de rapiditatea cu care am găsit soluţii, nu numai la problemele pe care le-am inclus în programul de guvernare, ci la multitudinea de probleme cu care am fost confruntaţi datorită administrării catastrofale a treburilor publice în ultimii ani”, a spus prim-ministrul în debutul şedinţei de Guvern.

Potrivit Constituției, Guvernul Orban îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor administrative (cum ar fi plata salariilor pentru bugetari), până la depunerea jurământului de către membrii noului cabinet. Nu mai poate adopta ordonanțe simple sau de urgență și are puteri limitate până la instalarea unui nou guvern.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini