Redactia.ro
Home » Știri » La 55 de ani, Aurel își așteaptă sfârșitul la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești. Viața lui atârnă de un fir de ață, iar medicii refuză să-l opereze

La 55 de ani, Aurel își așteaptă sfârșitul la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești. Viața lui atârnă de un fir de ață, iar medicii refuză să-l opereze

Caz revoltător la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești, județul Gorj. Un bărbat imobilizat în scaunul cu rotile se roagă să mai prindă o nouă zi după ce niciun medic nu dorește să îl opereze. Mama sa, persoana care îl îngrijea zi și noapte, a trecut printr-o criză cardiacă și se află în imposibilitatea de a mai avea grijă de el.

Aurel Miruță își așteaptă sfârșitul la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești

Aurel Miruță, de 55 de ani, din comuna Prigoria, este internat de aproximativ o lună în unitatea medicală din Cărbunești cu o escară la piciorul drept. Rana s-a infectat, iar la spital a avut loc o intervenție pentru a curăța rana. Medicul ortoped Alexandru Ivan i-a transmis pacientului că se impune amputarea piciorului drept din șold, pentru a-i fi salvată viața bărbatului, însă pacientul a refuzat inițial. Ulterior s-a răzgândit, însă medicul i-a spus cât se poate de răspicat că operația nu mai poate fi efectuată la spitalul în care este internat.

„Am avut o escară pe șoldul drept, care s-a infectat și am înțeles că a ajuns la os. Este nevoie de o intervenție chirurgicală ortopedică de specialitate, care nu se poate face în spitalul din Târgu Cărbunești. Nu vrea nimeni să mă primească de la un spital din România ca să mă opereze. Am făcut atâtea demersuri încât nu știu ce să mai fac. Să mă duc eu în situația mea și să bat la ușile spitalelor? Medicul de la Târgu Cărbunești m-a ajutat enorm. Dânsul este plastician și m-a ținut sub tratament pentru ca infecția să fie localizată. Intervenția trebuie făcută de o echipă de medici. Nu s-a găsit un spital care să mă primească. Nu pot să cred că nu pot să ajung să mă operez la un spital din România mea. Intervenția trebuie făcută cât mai urgent posibil. Nu am acceptat la început, pentru că a fost o traumă psihică, dar am ales viața, însă nu am parte de ea“, a povestit pacientul Aurel Miruță.

Viața lui Aurel Miruță depinde de o singură intervenție chirurgicală

Aurel Miruță a suferit un accident la coloana vertebrală în urmă cu mai bine de trei decenii, iar de atunci se află în scaunul cu rotile. Medicul Alexandru Ivan recunoaște faptul că Aurel Miruță se află într-o stare destul de gravă și că operația de amputare a piciorului este singura lui șansă la viață. Escarele au avansat, iar infecția a ajuns până la os, iar intervenția este una complexă, subliniază medicul.

„Are nevoie de această intervenție, dar nimeni nu îl ia. Este singura posibilă șansă. Este refuzat de alte spitale. Este nevoie de un centru unde există pregătirea necesară. Toată lumea fuge de un astfel de pacient. Este un pacient septic. Infecția se întinde către bazin, musculatură. Vorbim de piele moartă. Va necroza și va ajunge să moară până la urmă. Nimeni nu acceptă. S-a încercat la Spitalul Foișor. O să încerc și eu să vorbesc la un spital din București… Nu e că nu vrem noi… A încercat și colegul de la Chirurgie Plastică să caute un spital… Este un caz complex, grav”, a povestit medicul Alexandru Ivan, conform Gazeta de Sud. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: