Redactia.ro
Home » Stil de viață » La 82 de ani, Tanti Mița conduce un tractor. Bătrânica face zilnic demonstrații la volanul utilajului agricol

La 82 de ani, Tanti Mița conduce un tractor. Bătrânica face zilnic demonstrații la volanul utilajului agricol

GALERIE FOTO (4) La 82 de ani, Tanti Mița conduce un tractor.

La 82 de ani, Tanti Mița conduce un tractor. Deși ar trebui să se bucure liniștită de pensie, Tanti Mița nu se lasă de muncă. Transportă zilnic varză sau cartofi cu tractorul la piață în statul Lungulețu, aflat la 40 de kilometri de București. Este prima femeie din zonă care a re permis de conducere.

La 82 de ani, Tanti Mița conduce un tractor. Bătrânica face zilnic demonstrații la volanul utilajului agricol

La 82 de ani, Tanti Mița conduce un tractor. Chiar și la bătrânețe, Tanti Mița sau pe numele său real, Dumitra Andrei din satul Lungulețu, conduce un tractor la cei 82 de ani ai săi. Cu toate că ar trebui să se bucure de liniște și să nu mai muncească, femeia transportă zilnic varză sau cartofi cu tractorul la piața din sat. Locuitorii din zonă o numesc Tanti Mița Tractorista. A luat carnetul de conducere în 1976, pentru a-și ajuta familia la muncile câmpului, iar de atunci lucrează pe utilajul agricol. Tanti Mița estr singura femeie din zonă cu permis de conducere și multă vreme a rămas singura cu permis. “Cu felicitări am luat carnetul. Pe tractor e mai ușor decât pe mașină. E foarte ușor, cu o mână conduc.”, a mărturisit tanti Mița într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Digi24.

Câteodată, Dumitra Andrei transportă legume cu tractorul în București, iar traficul din Capitală nu o sperie absolut deloc. Fără doar și poate, bătrânica este o șoferiță cu experiență, care mereu are zâmbetul pe față. Chiar dacă merge aplecată de spate, la volanul utilajului agricol, Tanti Mița întinerește. Femeia a condus în trecut un IMS, un ARO, iar după ce i l-a dat fiului său cel mare, Tanti Mița a decis să conducă un tractor, spre surprinderea tuturor. În prezent, bătrânica conduce un Universal 445, în spatele căruia este amplasată o remorcă, încărcată cu legume.

Tanti Mița conduce tractorul de 44 de ani

Dumitra Andrei are o viață liniștită, fiind fostă angajată la CAP, iar pentru asta primește o pensie decentă. Locuința este un adevărat conac în satul Lunguletu. „Am tractorul ăsta de 20 de ani. Sunt cât roata. Eu, cât mă ține Dumnezeu, nu mă las!”, spune femeia. Bâtrânica a devenit vedetă în mediul online, apărând de mai multe ori în presă. La vârsta de 82 de ani, Tanti Mița nu se dă în lături de la muncă, aceasta muncind cot la cot cu rudele mai tinere. „Muncesc de toată viața. Munca mă ține sănătoasă”, a mărturisit cu voioșie bătrâna care se afla la cules de cartofi alături de familia sa. Bătrânica susține că tinerii din ziua de azi fug de muncă, iar acest lucru o întristează. „O să mai conduc tractorul cât o vrea Dumnezeu, cât m-o ţine sănătoasă. Asta am făcut întotdeauna, am muncit, pentru că doar asta ştiu să fac. Nu am studii, dar am şcoala vieţii, care este cea mai bună şi demnă de urmat“, spune femeia.

Tanti Mița are trei copii, doi băieți și o fată, de la care are patru nepoți. Unul dintre copiii săi povestește că femeia i-a învățat cu muncile câmpului încă de la o vârstă fragedă, dar niciodată nu i-a forțat să muncească. Tanti Mița Tractorista este văduvă de mulți ani, muncind în fiecare zi pentru a-și ajuta copiii și rudele.

mit

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: