Redactia.ro
Home » Știri » La ce preț se vând pepenii de Dăbuleni în 2021. Lubenița preferată a românilor ajunge, în sfârșit, în piețe

La ce preț se vând pepenii de Dăbuleni în 2021. Lubenița preferată a românilor ajunge, în sfârșit, în piețe

Și chiar dacă apar pe piețe cu vreo două săptămâni întârziere, fermierii spear la o producție bună în acest an. Însă la ce preț se vând pepenii de Dăbuleni în 2021, se întreabă românii de rând, care abia așteaptă să guste lubenița autohtonă.

Cei mai mulți pepeni ajunși deja în piețele și magazinele de la noi sunt din Grecia, din pricina vremii care le-a dat bătăi de cap producătorilor noștri.

Preț pepenii de Dăbuleni în 2021. Lubenița preferată de români, în piețe

Dacă anul trecut, pe vremea aceasta, piața din Dăbuleni era plină de camioane și remorci cu lubenița preferată a românilor, iată că acum, în iunie 2021, un singur vânzător autohton a ajuns să își vândă deja marfa.

La ce preț au ajuns pepeni de Dăbuleni în 2021? Ultimele cifre indică faptul că kilogramul de pepene de Dăbuleni începe de la circa 3 lei. Prețul va fi un pic mai mare în piețe, adică de la 10 lei, fiind altul în funcție de zona țării în care ajunge lubenița.

În acest an, în Dolj, s-a cultivat o suprafață de aproximativ 3500 de hectare de pepeni. O treime din această cantitate s-ar afla pe raza Dăbuleni.

Cumpărători să fie, că pepeni s-au făcut destui în acest an. Mai exact, producția de la Dăbuleni pe 2021 se ridica la 70 de tone, ceea ce înseamnă dublu față de anul trecut.

“Calitativ sunt mai buni ca anul trecut și ca miez și ca dulceață și ca aspect. Anul acesta sperăm la 60-70 de tone la hectar. Din cauza temperaturilor scăzute au ajuns la maturitatea optimă”, spune Viorel Mușat, fermier.

”Lubenița românească are alt gust. Zici că mănânci lubeniță. Ailaltă mănânci…o mănânci de poftă, că ai plăcere să cumperi înainte, dar nu are niciun gust”, a explicat Codruța Diaconu, fermier. Pentru Antena 3.

Problema locală este că fermierii mici nu reușesc să se organizeze. Primarul din Dăbuleni susține că mulți dintre fermierii din cooperativa Patria Lubenițelor nu au avut „posibilitatea de a contribui la crearea unui fond care să gestioneze marketingul, mai bine spus, și de aici și întârzierea nejustificată”.

Însă gustul și calitatea pepenilor de Dăbuleni este inconfundabilă.

„Eu îi fac ecologici, nu îi stropesc cu pesticide, pe când aia, vorbesc, că nu am fost acolo, nu au gust ca ai noștri, se culeg mai cruzi ca să ţină până la noi”, este explicația lui Viorel Mușat, fermierul din Dăbuleni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: