Redactia.ro
Home » Știri » La ce se foloseşte, de fapt, vaccinul antigripal. Nu imunizează pe oricine

La ce se foloseşte, de fapt, vaccinul antigripal. Nu imunizează pe oricine

Vaccin gripal

Vaccinul gripal este la mare căutare în această perioadă, mai ales că se apropie cu pași repezi lunile de ianră, când cei mai mulți români sunt expuși la virusuri și au șanse mai mari de îmbolnăvire. Totuși, specialiștii spun că acesta nu face minuni.

Ce nu știam despre vaccinul împotriva gripei

Cum lunile de iarnă se apropie, iar frigul a venit, oamenii sunt în căutarea vaccinului antigripal, pentru a se imuniza împotriva bolii care ucide anual mii de români. Totuși, specialiștii atrag atenția că acesta nu este creat pentru a face minuni, iar că nu oricine poate fi imunizat pentru a nu contracta virusul.

Mai mult, medicul Marian Boeangiu spune că dacă ne vaccinăm, tot nu suntem complet imunizați.

„Sunt oamenii foarte interesaţi în condiţiile de pandemie cu coronavirus. Oamenii sunt foarte îngrijoraţi şi consideră că acest vaccin face minuni şi nu este adevărat. Trebuie să ştie că un vaccin nu imunizează pentru orice şi oricum. Ca atare, alte măsuri de precauţie sunt necesare. Vaccinul face bine, dar nu este un factor absolut de rezolvare a imunităţii organismului”, spune Marian Boeangiu, medic de familie.

Ministrul Sănătății, declarații despre vaccinul gripal

La rândul lui, ministrul Sănătății a transmis că ne putem vaccina împotriva acestui virus până la finalul acestei luni, pentru a fi siguri că nu vom face boala în această iarnă și vor fi feriți de gripă.

„Acest lucru ne sugerează că putem să ne vaccinăm fără probleme după 15 octombrie, luna noiembrie, ne putem vaccina astfel încât să obținem o imunitate protectivă care să dureze cât mai mult în anul viitor. Pentru că dacă ne vaccinăm foarte devreme, de exemplu la 1 septembrie, atunci și imunitatea se «termină» ceva mai repede”, a explicat medicul.

Totuși, în farmacii nu există vaccinul gripal, chiar dacă autoritățile au transmis că s-au cumpărat 4 milioane de doze. Listele de așteptare pentru vaccin s-au creat deja.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: