Redactia.ro
Home » Stil de viață » Retete » La ce temperatură trebuie copt cozonacul în funcție de cuptorul pe care îl ai

La ce temperatură trebuie copt cozonacul în funcție de cuptorul pe care îl ai

La ce temperatură trebuie copt cozonacul în funcție de cuptorul pe care îl ai

Temperatura la care se coace cozonacul în funcție de cuptorul pe care îl ai acasă. Nu mai este mult până la venirea Sărbătorilor de iarnă, așa că trebuie neapărat să ții cont de acest sfat dacă vrei să pregătești câțiva cozonaci home-made, nu să îi cumperi din magazin.

La ce temperatură trebuie copt cozonacul în funcție de cuptorul pe care îl ai

E o mare mândrie să spui că ai făcut proprii tăi cozonaci de casă și asta pentru că necesită multă răbdare și ceva timp de investit. Sarmalele și cozonacii sunt, de cele mai multe ori, preparatele care nu lipsesc din locuințe de Crăciun și nu e de mirare de ce, la cât sunt de delicioase.

Când vine vorba de un cozonac perfect, bine crescut și copt, frumos rumenit și gustos, unul dintre secrete este temperatura la care să fie copt. El trebuie să stea în cuptorul preîncălzit aproximativ o oră: pentru un cuptor electric 200 de grade Celsius, iar pentru unul clasic, cel mult 175 de grade Celsius, potrivit impact.ro.

Important: cuptorul, de asemenea, nu se deschide în primele 20 de minute de coacere. În plus, după ce cozonacii se rumenesc deasupra, ei se pot acoperi cu o foaie de copt ca să nu se ardă până se coc și în interior.

Iată și alte informații la fel de utile, pe scurt:

  • Nu se folosesc ingrediente reci, ci doar la temperatura camerei;
  • Vasul în care se frământă aluatul să fie călduţ;
  • Se folosește doar faină cernută, adăugată treptat și se frământă bine până când este integrată în totalitate în compoziție;

Ingredientul pentru cel mai pufos cozonac, exact ca pe vremuri. Ce nu trebuie să lipsească din rețetă

Ingredientul pentru cel mai pufos cozonac este untura, așadar, este indicat să pui în loc de ulei, untură.

Rețetă cozonac cu brânză dulce

Ingrediente pentru aluatul de cozonac:

  • 600 gr făină;
  • 120 gr untură sau unt;
  • 4 linguri zahăr;
  • 2 ouă;
  • un vârf de cuțit sare;
  • coajă de lămâie;
  • 25 g drojdie; 150 ml lapte;
  • un galbenuș de ou pentru uns.

Ingrediente pentru umplutura cozonacului:

  • 800 gr brânză dulce;
  • 100 gr unt;
  • 200 gr zahăr;
  • zeama de la o lămâie;
  • 80 gr griș;
  • două ouă;
  • 100 gr stafide;
  • 1 vârf de cuțit sare;
  • 2 esențe sau plicuri de zahăr vanilat

Modul de preparare a cozonacului îl puteți găsi în acest material Redacția.

La ce temperatură trebuie copt cozonacul în funcție de cuptorul pe care îl ai
Foto: Hepta
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: