Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » La ce temperatură trebuie setată centrala termică, de fapt. Câte grade trebuie să ai în casă iarna

La ce temperatură trebuie setată centrala termică, de fapt. Câte grade trebuie să ai în casă iarna

Alegerea temperaturii optime la care trebuie setată centrala termică în sezonul rece reprezintă o preocupare esențială pentru milioane de locuințe din România echipate cu acest sistem. De obicei, centrala termică asigură o temperatură confortabilă în perioada rece a anului, însă există anumite considerații care trebuie luate în considerare înainte de a ajusta termostatul.

Acestea țin cont atât de particularitățile fiecărei încăperi, cât și de caracteristicile membrilor familiei, precum vârsta acestora.Organizația Mondială a Sănătății a stabilit praguri de temperaturi recomandate pentru fiecare cameră în parte, luând în considerare factori precum vârsta și starea de sănătate a ocupanților.

La ce temperatură trebuie setată centrala termică

În general, temperatura optimă pentru o cameră unde se află tineri cu o stare de sănătate bună este de 18 grade Celsius. Această valoare poate crește la 20 de grade Celsius în cazul în care aceștia sunt bolnavi. Pentru adulți, temperaturile recomandate variază în funcție de destinația fiecărei încăperi.

Sufrageria, fiind camera în care se petrece cel mai mult timp, ar trebui să aibă o temperatură de maxim 22 de grade Celsius pentru a asigura confortul optim. Pe de altă parte, dormitorul, unde se obține un somn liniștit și odihnitor, ar trebui menținut la o temperatură între 16 și 19 grade Celsius.

Coridorul, intrarea și bucătăria au temperaturi recomandate între 18 și 20 de grade Celsius. Aceste recomandări țin cont de necesitatea de a asigura un mediu adecvat pentru fiecare activitate desfășurată în încăperile respective.

Românii fac economie la căldură

Reglarea temperaturii nu aduce doar confort termic, ci și avantaje economice, contribuind la reducerea costurilor la factura de energie. Cu toate acestea, este important să se țină cont și de sezonul de îmbrăcăminte. Adaptarea acestuia la condițiile climatice exterioare poate permite menținerea unei temperaturi ideale în interiorul locuinței.

De asemenea, există persoane care sunt mai sensibile la frig și simt nevoia unei temperaturi mai ridicate decât media. În aceste cazuri, dacă petrec mai mult de 45 de minute într-o încăpere mai răcoroasă, există riscul de a se îmbolnăvi. Ajustarea temperaturii în funcție de preferințele individuale și de condițiile de sănătate reprezintă un aspect esențial în menținerea unei atmosfere plăcute în locuință, asigurând totodată bunăstarea și sănătatea membrilor familiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: