Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » La doar opt ani, această fetiță se pregătește de admiterea la facultate. Cum este posibil

La doar opt ani, această fetiță se pregătește de admiterea la facultate. Cum este posibil

Alisa, o fată de opt ani, din Rusia, impresionează cu povestea ei  de viață. La vârsta sa, a susținut un examen similar Bacalaureatului și se pregătește să dea la facultate.

La doar opt ani, această fetiță se pregătește de admiterea la facultate. Cum este posibil

Alisa Teplyakova , o fetiță în vârstă de opt ani din Rusia, este un copil din categoria geniilor. A susținut, deja, un examen similar Bacalaureatului și acum învață pentru admiterea la Facultatea de Psihologie. Fetița știe să citească și să scrie de la vârsta de patru ani, iar la cinci ani cunoștea deja toată programa pentru clasa a V-a.

Pe când avea doar patru ani Alisa i-a scris și o scrisoare lui Vladimir Putin pentru a fi primită în clasa I. Însă, i s-a comunicat că vârsta minimă este șapte ani. Alisa provine dintr-o familie modestă din Rusia, cu șase copii. Părinții i-au observat fetiței lor inteligența sclipitoare, pe care au încercat să i-o dezvolte printr-un regim homeschooling. Și, se pare că au reușit, căci acum Alisa are pregătire intelectuală suficientă încât să urmeze o facultate.

Și fratele Alisei este un geniu. Familia locuiește într-o garsonieră

La șapte ani, fratele Alisei a primit diplomă pentru finalizarea clasa a IX-a, un echivalent al examenului de capacitate în România. Părinții celor șapte copii au studii superioare, iar întrega familie locuiește într-o garsonieră. Tatăl ar fi singura sursă de venit. Primește, în calitate de profesor de copii, o subvenție de la stat, specifică celor cu familii numeroase.

Ce spun medicii despre copiii geniu

Potrivit specialiștilor, dacă se observă capacități intelectuale deosebite la copiii, primii patru ani din viață sunt esențiali, deoarece în această perioadă se acumulează informații esențiale, rapide și de durată.

”80% dintre abilităţile noastre emoţionale pe care le folosim la vârsta adultă sunt dezvoltate în primii 4 ani de viaţă. În momentul în care între mine şi copilul meu apare un conflict, creierul lui procesează informaţia prima dată emoţional, cu partea de sistem limbic, şi aceasta este o regiune care funcţionează foarte, foarte bine în special la copiii mici. Şi abia apoi o procesează cu partea cognitivă”, a spus Gaspar Gyorgy, psiholog clinician şi psihoterapeut relaţional, pentru Digi 24.

Dr. Ioana Mîndruţă, medic primar neurolog: „Majoritatea pot să o facă, o inteligenţă normală, un copil normal dezvoltat poate să citească pe litere la 3 ani, poate să facă multe lucruri interesante, important e să îi stimulăm adecvat.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: