Redactia.ro
Home » Știri » La mulți ani Călin Popescu Tăriceanu. Fostul prim-ministru al României împlinește astăzi 69 de ani

La mulți ani Călin Popescu Tăriceanu. Fostul prim-ministru al României împlinește astăzi 69 de ani

Călin Popescu-Tăriceanu

Fostul premier al României, Călin Popescu-Tăriceanu, împlinește joi vârsta de 69 de ani. Chiar de ziua lui, el este într-un scandal monstru, după ce președintele Klaus Iohannis a decis să dea curs cererii Direcției Naționale Anticorupție de a începe urmărirea penală a fostului premier.

Călin Popescu-Tăriceanu, în plin scandal în ziua nașterii sale

Călin Popescu-Tăriceanu nu va avea parte de o petrecere aniversară liniștită în acest an, pentru că se află în centrul unui scandal, fiind acuzat de luare de mită. DNA a cerut președintelui Klaus Iohannis să autorizeze urmărirea sa penală.

De ce este acuzat fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu?

„Persoana respectivă ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță”, a specificat DNA.

Imediat după cererea DNA, Iohannis a înaintat-o ministrului Justiției, iar acum Călin Popescu-Tăriceanu este cercetat pentru luare de mită.

Reacția lui Călin Popescu-Tăriceanu la acuzațiile aduse

Călin Popescu-Tăriceanu susține că el nu a primit niciun ban și că totul este, de fapt, o mare greșeală. Mai mult, fostul premier numește această începere a urmăririi penale a DNA drept „o însăilare de presupuneri și de aberații juridice”.

„Știu că acest dosar a fost deschis cu mult timp în urmă. Erau o serie de acuzații care nu erau deloc evidente și clare, și anume eu eram acuzat de luare de mită, dar în dosarul de la procuratură se spunea că de fapt banii nu au ajuns la mine, că banii ar fi fost luați de altcineva cu care eu nu am avut nicio legătură. E genul de dosar făcut de DNA pe considerente politice. Deci un dosar care avea 17.000 de pagini trimis la Parlament în care nu am găsit nimic care să fie acuzator la adresa mea. E o însăilare de presupuneri și de aberații juridice care încercau să mă pună într-o lumină defavorabilă”, a spus Tăriceanu.

Comunicatul integral al Administrației Prezidențiale

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 13 ianuarie a.c., ministrului justiției, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu.  în calitate de fost prim-ministru în perioada 29 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 668/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Sub aspectul săvârșirii de către acesta a unei infracțiuni de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 6 și art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008.”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: