Redactia.ro
Home » Știri » Câte maşini are Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier al României. Le-a dat clasă contracandidaţilor la PMB, la acest aspect FOTO

Câte maşini are Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier al României. Le-a dat clasă contracandidaţilor la PMB, la acest aspect FOTO

GALERIE FOTO (4) Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu este actualmente senator al României, dar el a deținut și funcția de premier. El mai este cunoscut și pentru faptul că este un iubitor de mașini, iar colecția sa nu este deloc de neglijat. Iată ce mașini deține fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu.

Câte maşini are Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier

Călin Popescu Tăriceanu are o colecție de mașini cu care se poate mândri. Sunt doar șase mașini, potrivit declarației sale de avere, dar toate au valoare foarte mare, având în vedere că sunt mai vechi de 40 de ani. În colecția fostului premier este și o motocicletă.

Pasiunea lui Călin Popescu Tăriceanu nu se sfârșește doar la capitolul mașini, pentru că lui îi place și să conducă. Astfel, el a participat la campionatul național de viteză în coastă, la categoria mașini clasice. Senatorul a intrat în competiție cu o Lancia Fulvia.

Acest tip de mașină este deținut și de Ilie Năstase și Ion Țiriac, care le-au primit drept cadou, după ce au câștigat campionatul de tenis de la Monte Carlo.

Călin Popescu Tăriceanu, colecție de mașini de epocă

Lancia Fulvia este o mașină care a fost produsă doar între anii 1963 şi 1976. Numele producătorului este Lancia, iar denumirea de Fulvia vine de la drumul roman care leagă Tortona de Torino. Modelul a fost fabricat în patru modele distincte: cel cu patru uși, coupe și sport.

Acest model de mașină, Lancia Fulvia, este cea care a câștigat Campionatului Internaţional de Raliuri în 1972.

Călin Popescu Tăriceanu mai are în garajul său și trei autoturisme marca Citroen, unul din 1967, unul din 1986, iar ultimul din 2010. Senatorul mai are un Fiat din 1966, primit moștenire, Lancia Fulvia pe care deja am menționat-o, cumpărată în 1970, o motocicletă Triumph, cumpărată în 1996, și un Mercedes Benz dobândit după căsătorie, în anul 2007.

 

Citroen Charlston Tariceanu
Citroen Charlston Tariceanu
Citroen Charlston
Citroen Charlston
Lancia Fluvia
Lancia Fluvia
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: