Redactia.ro
Home » Știri » Tăriceanu îl atacă pe Iohannis: „Va juca țonțoroiul pe masă”

Tăriceanu îl atacă pe Iohannis: „Va juca țonțoroiul pe masă”

Klaus Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu cere schimbarea rapidă a Guvernului Orban. Candidatul la Primăria Capitalei din partea ALDE susține varianta unui premier tehnocrat, independent politic.

„Trebuie un premier tehnocrat, un om neutru din punct de vedere politic, un om care poate să ia niște măsuri corecte pentru economie și un om care să poată organiza alegerile”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la un post de televiziune.

Liderul ALDE a declarat despre Guvernul Orban că „La niciun capitol sunt capabili şi atunci sigur că se pune problema moţiunii de cenzură şi eu sunt foarte bucuros că s-a încheiat congresul PSD, că s-a încheiat o etapă că toată lumea era mai mult preocupată de congres, dar cred că mai importantă decât congresul e moţiunea de cenzură.

Semnăturile s-au adunat şi sper ca săptămâna viitoare să trecem la faza următoare, adică dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură. Sper din toată inima ca acest guvern incompetent să se ducă acasă, să fie trimis acasă.”

Trebuie amintit că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL depusă lunea trecută de PSD în Parlament și semnată de 205 parlamentari a fost citită joi în Plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților. Moțiunea se numește „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată” și va fi votată cel mai probabil după 1 septembrie.

Cere sanțcionarea lui Klaus Iohannis

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu cere sancţionarea președintelui Klaus Iohannis pentru derapaje majore de la respectarea Constituţiei. Președintele ALDE este de părere dacă Opoziția nu va lua în serios suspendarea acestuia, atunci „Iohannis va juca țonțoroiul pe masă”.

„Mie mi se pare inacceptabil ceea ce văd în fiecare zi: președintele cheamă Guvernul aproape zi de zi la Cotroceni. Am fost premier și Băsescu dorea să fie un președinte autoritar, dar nu mă duceam cu miniștrii la Cotroceni. Singura autoritate în fața căreia răspunde Guvernul este Parlamentul, nu în fața președintelui.

Văd că ipoteza suspendării președintelui este exclusă din start, iar în condițiile astea Iohannis va juca țonțoroiul pe masă. Trebuie sancționat președintele și spun asta pentru cine are urechi să audă și de o parte, și de alta a eșicherului politic.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.