Redactia.ro
Home » Știri » Lanțul de magazine Profi dispare din România. Toți românii trebuie să știe asta

Lanțul de magazine Profi dispare din România. Toți românii trebuie să știe asta

Ce se întâmplă cu toate magazinele Profi din țară? Toți clienții trebuie să afle

Un renumit lanț de magazine din România se pregătește să dispară de pe piață, urmând să fie preluat de Mega Image, un nume binecunoscut în domeniul retailului în țară. Decizia a fost anunțată oficial printr-un comunicat de presă emis de către companie, după ce tranzacția fusese menționată pentru prima dată acum câteva luni.

Supermarketurile Profi, recunoscute în întreaga țară, își vor încheia activitatea în portofoliul lor curent și vor trece în proprietatea Mega Image, sub umbrela retailerului internațional Ahold Delhaize. Această mutare strategică a fost finalizată la sfârșitul anului 2023, iar în prezent, Consiliul Concurenţei analizează în detaliu această tranzacție.

Mega Image cumpără Profi

Valoarea tranzacției este estimată la 1,3 miliarde de euro, iar Delhaize ”The Lion” Nederland BV, compania-mamă a lanțului de supermarketuri Mega Image, intenționează să preia Profi. În timpul procesului de evaluare, autoritățile de concurență vor analiza impactul acestei operațiuni asupra consumatorului final și a furnizorilor de pe piața de vânzare cu amănuntul a bunurilor de consum curent.

„Această tranzacție reprezintă un moment de cotitură pentru piața de retail din Europa Centrală și de Est, marcând unul dintre cele mai mari exituri din sectorul alimentar. Este un pas important și semnificativ pentru Mega Image și Ahold Delhaize, consolidându-le poziția pe piață și extinzându-le prezența în România”, a declarat un purtător de cuvânt al Mega Image.

Anunțul privind vânzarea Profi a fost întâmpinat cu interes de comunitatea de afaceri, fiind considerată una dintre cele mai importante tranzacții din regiunea Europei Centrale. Acest lucru a fost confirmat de către Robert Knorr, managing partner în cadrul MidEuropa, care a subliniat că vânzarea Profi este a doua cea mai mare tranzacție din retailul alimentar din Europa Centrală, marcând un moment crucial pentru creșterea economică a regiunii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: