Redactia.ro
Home » Sport » Larisa Iordache, transportată la spital direct de la sală. Ce diagnostic a primit gimnasta noastră

Larisa Iordache, transportată la spital direct de la sală. Ce diagnostic a primit gimnasta noastră

GALERIE FOTO (2) Larisa Iordache, transportată la spital direct de la sală.

Larisa Iordache, transportată la spital direct de la sală. Gimnasta noastră s-a calificat în finala de la bârnă la JO 2020, dar la scurt timp a fost diagnosticată cu entorsă metatrasiană la piciorul stâng. Larisa Iordache a fost transportă la spital, iar medicii i-au recomandat pauză trei zile.

Larisa Iordache, transportată la spital direct de la sală. Ce diagnostic a primit gimnasta noastră

Larisa Iordache, transportată la spital direct de la sală. Gimnasta a concurat duminică în calificările concursului feminin de gimnastică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Larisa Iordache s-a calificat cu a patra notă în finala de la bârnă programată pe data de 3 august la Ariake Gymnastics Centre. La scurt timp după competiție, Larisa a fost transportată la spital direct din sală, fiind diagnosticată cu entorsă metatarsiană la piciorul stâng. Gimnasta noastră trebuie să se refacă până pe 3 august. „Cu dureri la picior, cu lacrimi în ochi, dar cu o inimă cât toată România, Larisa Iordache a reuşit să-şi asigure un loc în finala olimpică de la bârnă. Larisa va concura pentru medalii peste opt zile, pe 3 august, iar timpul îi este aliat în lupta teribilă pe care o duce cu durerea.La controlul medical ulterior (RMN) s-a descoperit că are o entorsă metatarsiană. Va avea trei zile de pauză forţată, după care va începe pregătirea pentru finală! De acasă, îi transmitem şi noi toată energia pozitivă de care are atât de mare nevoie”, anunță CS Dinamo.

Larisa Iordache, accidentare

Larisa Iordache s-a lovit la aterizare în zona gleznei stângi, exact în locul unde a suferit două operații la tendonul lui Ahile. Sportiva a primit îngrijiri medicale, dar Larisa este încrezătoare în propriile forțe. „Am fost puțin speriată deoarece nu am avut o pregătire exact așa cum mi-am dorit pentru Jocurile Olimpice, dar mă bucur că am putut să rămân psihic tare și să fiu aici. (…) Cred că e ceva normal pentru mine să concurez cu dureri. Am intrat cu dureri de gleznă. În finală sper din suflet să mă regăsesc pe bârnă ca și astăzi. Mă bucur că am ajuns aici, mă bucur că am putut să performez, în limita bunului simț și să pot să fac o bârnă cât de finală. Până în finală mai am 8 zile în care să reglez ceea ce am greșit astăzi, micile greșeli avute. Vreau să fiu puternică, de asta am nevoie„, a spus Laris Iordache.

Verdictul medicilor, după accidentarea Larisei Iordache

Cristian Moldovan, antrenorul lotului olimpic de gimnastică artistică al României, a declarat că Larisa Iordache a efectuat duminică un test de rezonanță la clinica din Satul Olimpic, iar doctorii i-au recomandat să ia o pauză de trei zile. ”Este o entorsă metatarsiană şi i-au recomandat trei zile de pauză cu gheaţă şi fizioterapie. Larisa a fost cu medicul Dan Tănase (medicul şef al Echipei Olimpice a României) la policlinica din Satul Olimpic, i-au făcut RMN, o radiografie, ecografie. Ea are dureri mai vechi şi de asta am hotărât să facem un singur aparat. Nu e însă o problemă, principalul este să-i treacă inflamaţia de la picior.Dacă îi trece inflamaţia, Larisa ştie ce are de făcut, ştim şi noi ce avem de făcut şi nu e în pericol locul ei acolo sus pe podium. Totul e să fie ea sănătoasă, să treacă această inflamaţiile. Exerciţiile le ştie, le-a făcut de atâtea ori încât trei zile nu înseamnă prea mult pentru ea”, a declarat Cristian Moldovan.

Înainte de finala de la bârnă, jurnaliștii de la New York Times i-au dedicat Larisei un material special. „În 2014, Larisa Iordache a fost mai aproape ca oricine altcineva s-o învingă pe Simone Biles. O medalie pentru ea acum, la Tokyo, ar putea ajuta gimnastica din România să-și recapete gloria după ani în șir de suferințe”, au scris americanii despre Larisa Iordache.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: