Redactia.ro
Home » Știri » Laura Codruța Kovesi a dezvăluit care este cel mai mare regret al său

Laura Codruța Kovesi a dezvăluit care este cel mai mare regret al său

Laura Codruța Kovesi a dezvăluit care este cel mai mare regret al său

Laura Codruța Kovesi, candidată la funcția de procuror-șef european, a vorbit despre viața ei privată, într-un interviu acordat Andreei Esca la Europa FM.

Fosta șefă a DNA a dezvăluit care este cel mai mare regret al vieții sale și cum a ajuns să fie procuror.

Laura Codruța Kovesi s-a născut la Sfântu Gheorghe, iar la 7 ani s-a mutat la Mediaș alături de familia sa.

Mama ei a fost profesoară, iar tatăl procuror. Kovesi a dezvăluit că influența tatălui a contat foarte mult în ceea ce privește alegerea profesiei.

Cum a ajuns Laura Codruța Kovesi procuror

Cred că a fost şi infuenţa tatălui. Nu vorbea foarte mult despre serviciu acasă, dar mi se părea că face ceva bun.

Tatăl meu a încercat să mă influenţeze să mă fac notar, fiind o meserie mai uşoară pentru femei. În anul III m-am dechis să mă fac procuror. M-am angajat în procurată în 1995.

Mi s-a spus că procuratura nu e pentru femei. Am lucrat la Sibiu, apoi am venit la DIICOT. Îmi doresc să-mi fac meseria şi am o experienţă mare acumulată.

În România, am avut cele mai înalte funcţii, procuror general şi şef DNA, pentru câte două mandate. E foarte greu să spun că mai puteam ajuta. Aici (n.r. PE), este o altă provocare.

Nu am spus decât familiei că mi-am depus candidatura la Parlamentul European. Acolo, m-am adresat unor procurori, judecători, care au înţeles ce vreau să spun.

Apoi a venit audierea din Parlametul European, care a venit… cu mari emoţii. Eu am făcut tot ce a ţinut de mine. Înainte de interviu am ascultat o piesă de la Vama Veche, care mi-a dat aşa o stare bună.

Am plecat mai hotărâtă. (…) Tot înainte de audiere am fost la biserică, în Brugges. Am fost impresionată că erau foarte mulți copii, care m-au întâmpinat. Am stat la slujbă. Iar la final, cineva gătise sarmale și cozonac.

M-au impresionat…Bunicii m-au învățat să mă rog. Cred în Dumnezeu şi obişnuiesc să merg la biserică”, a spus Codruța Kovesi.

Laura Codruța Kovesi regretă că nu are copii

Fostul procuror-șef al DNA a mărturisit că cel mai mare regret al său este faptul că nu are copii și că și-ar dori să aibă urmași.

Pentru mine e foarte importantă familia. Îmi doresc copii. Dacă vor veni, vor fi bine veniţi. Am două nepoate de la fratele meu. Consider că un copil nu m-ar încurca în ceea ce fac. Faptul că nu am copii este cel mai mare regret al meu”, a mai spus Laura Codruţa Kovesi în finalul interviului.

Citește și: Kovesi, din nou în faţa Secţiei de investigare a magistraţilor

Kovesi, propusă procuror-şef european. Reacţiile fostei şefe DNA şi ale lui Dragnea şi Tăriceanu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: