Redactia.ro
Home » Homepage » Laura Codruța Kovesi, desemnată procuror-şef european

Laura Codruța Kovesi, desemnată procuror-şef european

GALERIE FOTO (2) kovesi

Laura Codruța Kovesi a fost desemnată joi în funcția de procuror șef-european. Au existat 17 voturi „pentru” din totalul de 22 de voturi exprimate.

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funția de procuror-șef european, potrivit Mediafax.

Votul urmează să se comunice Parlamentului European

Votul urmează să se comunice Parlamentului European, apoi va mai fi o întâlnire a Consiliului miniştrilor care vor lua act de decizia din COREPER, unde s-a votat pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european.

Parlamentul European, prin procedura lor internă, ia act de decizia Consiliului UE de azi şi validează şi ei prin procedură internă ce a decis Consiliului UE. Deci nu este capăt de linie, nu e finală decizia de azi”, au explicat surse europene.

Decizia din COREPER s-a luat prin majoritate simplă, pe buletine de vot, votul fiind secret.

Viorica Dăncilă nu a susţinut-o pe Kovesi

Premierul Viorica Dăncilă, a reiterat, miercuri seară, ideea potrivit căreia Guvernul nu o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-şef  DNA.

Mesajul lui Dan Barna, preşedintele USR

Președintele USR, Dan Barna, a dat publicității un mesaj de susținere pentru Laura Codruța Kovesi.

„Îi transmit felicitările mele Laurei Codruța Kovesi!

V-am promis înainte de alegerile europarlamentare că trimitem la Bruxelles și Strasbourg oameni competenți, oameni care fac diferența.

Acum câteva minute ați avut o nouă probă că ne ținem de cuvânt. Delegația USR-Plus a avut un rol decisiv în obținerea unui vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre pentru nominalizarea Laurei Codruța Kovesi în postul de procuror șef european. Anterior opoziția înverșunată a tripletei Liviu Dragnea-Viorica Dancilă – Tudorel Toader făcuse ca nominalizarea să intre într-un impas.

Azi doar Viorica Dăncilă mai insistă să oprească această nominalizare iar opoziția domniei sale nu a contat. Doamna premier și candidat al PSD este izolată în insistența sa stranie de a opri cariera doamnei Kovesi.

Nu pot să nu remarc că dacă doamna candidat ar fi acționat decent în trecut și ar fi lăsat-o pe Laura Kovesi să își continue cariera în țară astăzi nu ar mai fi pusă în această poziție de acționa împotriva intereselor propriei țări.

Candidatei PSD la președinției îi spun doar atât: nu poți spera să fii președinte al tuturor românilor câtă vreme crezi că victoriile care nu îți aparțin trebuie oprite cu orice preț”, a declarat președintele USR pe Facebook.

Din echipa de negociatori ai Parlamentului European pentru poziţia de procuror-şef european fac parte Monika Hohlmeier, preşedinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania; Juan Fernando Lopez Aguilar, preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), S&D, Spania şi Maite Pagazaurtundua, vicepreşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), Renew, Spania.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: