Redactia.ro
Home » Stil de viață » Legea care nu mai permite închirierea tuturor apartamentelor din România. Ce trebuie să știe proprietarii

Legea care nu mai permite închirierea tuturor apartamentelor din România. Ce trebuie să știe proprietarii

Începând cu anul 2024, unele apartamente deținute de români nu vor mai putea fi date spre închiriere, după ce Camera Deputaților a votat la final de an pentru o lege care interzice acest lucru. Mai precis, apartamentele aflate în imobile cu risc seismic 1 nu vor mai putea fi închiriate. Motivul principal invocat de autorități pentru această decizie este „apărarea dreptului la viață a altor persoane.” Iată detaliile!

Legea care nu mai permite închirierea tuturor apartamentelor din România

Această lege, care a primit deja votul final în Camera Deputaților, urmează să fie promulgată și va intra în vigoare în anul următor, ceea ce înseamnă că începând cu 2024, proprietarii de apartamente aflate în astfel de imobile nu vor mai putea închiria unitățile lor locative. Această decizie vine în contextul în care siguranța seismică a clădirilor reprezintă o preocupare majoră în România, țară situată într-o zonă seismogenă.

Această măsură nu este singulară în ceea ce privește siguranța în caz de cutremur. Din august 2023, a intrat în vigoare o altă interdicție, care privește desfășurarea de activități comerciale în blocurile expertizate cu risc seismic 1 și 2. Astfel, aceste decizii au ca scop protejarea vieții și integrității locuitorilor și a celor care ar putea fi afectați în caz de cutremur.

Ce trebuie să conțină trusa de supraviețuire

În acest context, este esențial ca fiecare locuitor să fie pregătit pentru eventualele dezastre naturale, precum cutremurele. Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a furnizat informații esențiale cu privire la modul în care fiecare familie ar trebui să se pregătească pentru astfel de situații. Un aspect important este constituirea unei truse de supraviețuire care să conțină resursele necesare pentru a face față unei situații de urgență timp de 3-5 zile. Iată câteva elemente cheie care ar trebui să facă parte dintr-o astfel de trusă:

  1. Apa: Cel puțin 4 litri de apă pe zi pe persoană. De asemenea, să nu se uite de necesitatea de a avea apă pentru animalele de companie.
  2. Alimente: Alimente compacte și ușoare care nu necesită preparare specială, precum conserve, alimente deshidratate, batoane energizante, biscuiți etc.
  3. Îmbrăcăminte și încălțăminte: Asigurați-vă că aveți îmbrăcăminte adecvată pentru fiecare membru al familiei, în funcție de anotimp.
  4. Sac de dormit sau pături călduroase: Pentru fiecare persoană.
  5. Trusă de prim-ajutor: Cu medicamentele personale și rețete, analgezice, antiseptice și alte articole necesare.
  6. Aparate utile: Aparat radio cu baterii de schimb, lanternă cu baterii de rezervă, un fluier, un telefon mobil cu acumulator suplimentar.
  7. Articole pentru copii: Jocuri, cărți de colorat, jucării pentru copii, în funcție de vârsta membrilor familiei.
  8. Articole de igienă: Hârtie igienică, săpun, șampon, deodorant, pastă de dinți, periuță de dinți etc.
  9. Acte personale: Copii ale documentelor de identitate, asigurări medicale, bani și numere de telefon importante.

Este important de menționat că astfel de truse de supraviețuire trebuie verificate și actualizate periodic, aproximativ o dată la șase luni, pentru a se asigura că resursele nu au expirat și sunt în continuare funcționale.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: