Redactia.ro
Home » Sport » Legendarul stadion San Siro va fi dărâmat în anul în care împlinește 100 de ani

Legendarul stadion San Siro va fi dărâmat în anul în care împlinește 100 de ani

Unul dintre cele mai cunoscute stadioane din lume va fi dărâmat. Este vorba despre legendarul San Siro, a cărui demolare se va produce în 2026, exact anul în care va împlini 100 de ani de la înființare.

San Siro a fost casa echipelor AC Milan și Inter Milano (Giuseppe Meazza), dar va fi demolat după Jocurile Olimpice. Despre demolarea stadionului s-a discutat intens în ultimii ani, dar în cele urmă s-a luat decizia finală. Autoritățile din Milano, care dețin stadionului, au ajuns la concluzia că în actuala formulă mai mult s-ar adânci o gaură la buget, motiv pentru care demolarea este cea mai bună soluție. 

„Le spun tuturor celor care apără San Siro: ce facem cu el? Nici comisiile care apără actuala arenă nu au luat în calcul ideea de a gestiona două stadioane. În opinia mea, cred că este o povară din punct de vedere economic. Cu excepția cazului în care cineva vine în dezbatere publică să spună: „O luăm noi în gestiune și o închiriem pentru un număr de ani”, a declarat Giuseppe Sala, primarul orașului Milano, potrivit Gazzetta dello Sport

Demolarea se va produce așadar după Jocurile Olimpice de iarnă din 2026, programate între 6 și 22 februarie, în Milano și Cortina d’Ampezzo. De altfel, ceremonia de deschidere este programată tocmai pe San Siro. 

VIDEO DE INSERAT:  

Noua arenă ar urma să fie gata în sezonul 2027/2028 și se va numi „Catedrala”. Pentru arhitectură s-au folosit ca sursa de inspirație două dintre clădirile emblematice din Milano: Domul și Galeria Vittorio Emanuele. 

Capacitatea noii arene va fi de aproximativ 60 de mii de locuri, cu aproximativ 20 de mii mai puțin decât actuala arenă. Proiectul este realizat de compania Populous, care a mai contribuit și la arene precum Wembley, Emitares Stadium și Tottenham Hotspur Stadium. 

Noua arenă va fi situată în apropierea San Siro, iar lucrările sunt așteptate să debuteze în 2024. Nu se știe unde vor juca cele două echipe până când noua arenă va fi gata. 

VIDEO DE INSERAT  

Pe acest stadion joacă două dintre cele mai bune echipe din Serie A 

San Siro când joacă AC Milan sau Giuseppe Meazza când joacă Inter, acest stadion este gazda a două dintre cele mai bune echipe din Serie A. Aflate mereu în bătălia pentru trofee, AC Milan și Inter Milano luptă și în acest sezon pentru câștigarea Serie A. Inter Milano pornește cu prima șansă să câștige campionatul în acest sezon, cu o cotă de 4.00 în ofertele de pariuri Serie A . Juventus este a doua favorită, cu cota 4.50, urmată de AC Milan, cu cota 5.00, Napoli, cu cota 7.50 și AS Roma, cu aceeași cotă. 

AC Milan, echipa lui Ciprian Tătărușanu, a câștigat 19 titluri de Serie A, ultimul în 2022, după o pauză de 11 ani. Echipa mai are în palmares și 7 trofee de Champions League, două Cupe ale Cupelor și 5 Supercupe ale Europei. Pe San Siro joacă încă de la inaugurarea stadionului, din 1926. De altfel, meciul de inaugurare a fost tocmai un amical cu Inter Milano, pierdut cu 6-3. 

De partea cealaltă, Inter Milano are tot 19 trofee de Serie A în palmares, ultimul fiind câștigat în 2021. Inter se mai poate lăuda cu 8 trofee ale Cupei Italiei, 6 Supercupe, 3 Champions League, 3 Cupa UEFA și un Campionat Mondial al Cluburilor. 

Așadar, ambele echipe așteaptă cu nerăbdarea construcția noului stadion, despre care se discută încă din 2012, după o propunere a lui Massimo Moratti. Inter și AC Milan au ajuns la un acord în 2019, iar în ultimii ani s-au depășit etapele birocratice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini