Redactia.ro
Home » Homepage » Leo Iorga va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu din Capitală

Leo Iorga va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu din Capitală

Leo Iorga va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu din Capitală

Solistul trupei Compact, Leo Iorga va fi condus astăzi pe ultimul drum. Cântărețul s-a stins din viață sâmbătă, la vârsta de 54 de ani, după ce nouă ani de zile s-a luptat cu cancerul. Marți, artistul va înmormântat la ora 12.00, la Cimitirul Bellu din București.

Leo Iorga va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu din Capitală

Cântărețul de muzică rock Leo Iorga, va fi înmormântat marți, la ora 12.00, la Cimitirul Bellu din București. Sicriul cu trupul neînsuflețit al cântărețului a fost depus, luni, la Casa Eliad, unde fanii și prietenii au putut să-i aducă un ultim omagiu.

Leo Iorga a fost unul dintre cei mai cunoscuți soliști de muzică rock, el făcând parte din trupele Compact și Cargo, alături de care a lansat hituri care au rămas în memoria fanilor.

A cântat în mai multe trupe rock

Artistul s-a născut pe 2 decembrie 1964, în Arad, și a debutat ca toboșar în trupa Liceului Ioan Slavici din localitate. Între anii 1984-1985 a cântat în trupa Pacific, iar apoi a fost toboșar și solist pentru Sui-Generis. Mai apoi a decenit solistul trupei Cargo, după care, în 1988 până în 1996 a fost solistul trupei Compact.

„Cine ești tu oare”,”Te visez mereu”, „Singur în noapte’, „Omul negru”, sunt câteva dintre hiturile care au rămas în amintirea publicului românesc. După ce a plecat din trupa Compact B, a fondat trupa Schimbul 3, împreună cu Adi Ordean, apoi a devenit solistul trupei Pacifica.

Diagnosticat cu cancer

Leo Iorga a avut mai multe probleme de sănătate, în 2014 fiind operat pentru extirparea unei tumori cerebrale. În 2011, a suferit o9 intervenție chirurgicală pentru eliminarea unei tumori canceroase la plămâni.

Deși lucrurile păreau a merge spre bine, în 2019, solistul a primit vestea că boala a recidivat la singurul plămân pe care îl mai avea.

După ani şi ani’ în care s-a luptat cu boala, vocea inconfundabilă a lui Leo a tăcut. De data asta, definitiv. Boala l-a învins, deşi de aproape 9 ani s-a ‘luat la trântă’ cu ea. Uneori a reuşit s-o împingă de lângă el, spunându-i şi spunându-şi ‘Eu mai am de cântat’. Şi a urcat din nou pe scenă. Alteori boala a fost mai puternică decât el şi doar împreună cu aceia care l-au iubit şi i-au fost alături a putut-o înlătura, pentru o vreme, din calea lui”, se arată într-un comnunicat semnat de familia artistului.

Citeste si:Guvernul Orban, prima ședință la Palatul Victoria. Viorica Dăncilă a plecat deja

Loading...