Redactia.ro
Home » Sport » Leonard Doroftei, mesaj de ziua sa! Fostul campion a împlinit 50 de ani

Leonard Doroftei, mesaj de ziua sa! Fostul campion a împlinit 50 de ani

Leonard Doroftei, mesaj de ziua sa

Leonard Doroftei împlinește astăzi 50 de ani. Fostul campion mondial petrece alături de familia sa, în Canada, acolo unde s-a mutat anul trecut.

Leonard Doroftei a decis anul trecut să părăsească definitiv România. Fostul pugilist a luat-o de la capăt în Canada, la Montreal. “Moșul” a decis să plece din România, după ce a întâmpinat mai multe probleme. În 2017, autoritățile din Ploiești l-au obligat să-și mute barul. Spațiul era într-o clădire considerată cu risc seismic ridicat. Doroftei și-a mutat pub-ul lângă stadionul „Ilie Oană”, dar a fost următit de ghinion. Afacerea nu și-a mai revenit și a fost nevoit să închidă. În acel moment a decis să plece în Canada.

“La Ploieşti, autorităţile mi-au întors spatele. Meritam să fiu susţinut. Dar, dacă n-au vrut, nicio problemă. Nu sunt cerşetor. Am făcut totul în viaţă, prin munca mea. Aşa că, şi acum, mi-am văzut de drumul meu în viaţă”, a declarat Doroftei, pentru Adevărul.

Cum a devenit Leonard Doroftei campion mondial

Doroftei a intrat în sala de box la vârsta de 14 ani. A câștigat trei titluri la juniori, apoi a luat cinci titluri naționale la seniori. Au urmat două medalii olimpice la Barcelona în 1992 și Atlanta în 1996. Apoi a devenit campion mondial și european la amatori. În anul 1997 a făcut trecerea spre boxul profesionist. A semnat un contract cu Interbox. În 2002 a câștigat titlul la categoria semi-ușoară a versiunii WBA, după un meci câștigat cu Raul Horacio Balbi. A mai urmat un meci cu Balbi, apoi unul cu Paul Spadafora, care s-a terminat însă la egalitate.

„Toate victoriile au fost frumoase şi importante în felul lor. Nu pot să zic de una, în mod deosebit. Şi, de fapt, victoria mea cea mai mare a fost că am reuşit în viaţa, când nimeni nu-mi dădea nicio şansă la început. Adică, eram mic, gras, dar am dărâmat munţii prin muncă, prin voinţă”, a mai spus Doroftei, pentru Adevărul.

S-a retras după un meci pierdut

În 2003, Leonard Doroftei a pierdut titlul de campion mondial WBA. Ar fi trebuit să lupte cu Miguel Callist, dar meciul a fost anulat. Ploieșteanul a depășit greutatea la cântarul oficial. Un an mai târziu, pe 24 iulie 2004, a pierdut lupta cu Arturo Gatti, contând pentru centura WBA. În acel moment, românul și-a anunțat retragerea.

„Am luat pumni în cap, dar am mers înainte! Nu m-am lăsat doborât. Şi, inclusiv când am căzut, am ştiut să mă ridic. Mereu am fost de părere că orice şut în cur e un pas înainte”, a mai declarat “Moșul”.

În 2012, Leonard Doroftei l-a înlocuit pe Rudel Obreja în fruntea Federației Române de box.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: