Redactia.ro
Home » Sport » Lewis Hamilton a pierdut procesul cu… „Hamilton”! Are însă un motiv de bucurie!

Lewis Hamilton a pierdut procesul cu… „Hamilton”! Are însă un motiv de bucurie!

Lewis Hamilton, nou contract cu Mercedes, Formula 1

Campionul mondial de Formula 1 a pierdut procesul cu o firmă elvețiană, producătoare de ceasuri de lux, care folosește numele „Hamilton”. Totuși, pilotul are un motiv de bucurie. Va fi decorat de Regina Marii Britanii.

Lewis Hamilton le-a intentat elvețienilor proces în urmă cu mai bine de trei ani. Acum a venit și verdictul. Pilotul a pierdut în instanță, iar firma care produce și comercializează ceasuri de lux va folosi în continuare numele. Cumlea este că cei de la Hamilton International nu s-au inspirat după numele campionului de Formula 1. Marca de lux „Hamilton” există din 1892. Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene susține că britanicul nu deține niciun drept asupra acestui nume. Astfel, cererea pilotului a fost respinsă. Ceasurile de lux au fost purtate de-a lungul timpului de foarte multe vedete, printre care și cântărețul Elvis Presley. Aceștia au mai spus că atunci când a fost lansat producul cu această marcă, britanicul nici măcar nu se născuse.

Ceasurile de lux, lansate în Statele Unite ale Americii

În 2007, compania Hamilton a fost achiziționată de celebrul grup elvețian Swatch. Așa că pilotul britanic s-a luptat cu avocații gigantului elvețian.

„Numele mărcii contestate este „Hamilton”, și nu „Lewis Hamilton”. Este un nume de familie relativ comun în țările vorbitoare de engleză. Nu este un drept natural al unei persoane de a avea propriul nume de familie înregistrat ca marcă, când asta ar intra în conflict cu dreptul unei a treia entități implicate. Chiar și cei care au depus cererea de contestare și anulare au acceptat explicit că marca „Hamilton” a fost folosită încă din 1892”, se arată în motivarea deciziei instanței.

Verdictul a fost dat de Board-ul de Apel al forului european. În 2020, în decembrie cazul fusese inițial respins.
Inițial prima fabrică a fost deschisă în SUA. Mai exact în statul Pennsylvania, în orașul Lancaster. Acolo a funcționat 111 ani. Foarte multe vedete au purtat ceasuri marca „Hamilton”. Celebra actriță Marlene Dietrich a avut o asemenea piesă în filmul „Shanghai Express”.

Hamilton va fi decorat de Regina Elisabeta a II-a

Pilotul celor de la Mercedes va primi titlul de cavaler al Imperiului britanic. Pentru a deveni cavaler s-a făcut mai întâi o anchetă financiară. Cum aceasta s-a încheiat cu bine, campionul mondial a primit vestea cea mare. Potrivit Daily Mail, va fi decorat de Regina Elisabeta a II-a de Anul Nou. Hamilton a devenit campion mondial pentru a 7-a oară, egalând recordul deținut de Michael Schumacher. Înainte de a fi decorat, pilotul a fost cercetat după ce și-a cumpărat un avion și l-a înregistrat în Insula Man, considerată un paradis fiscal. Făcând acest lucru a economisit 3.3 milioane de lire. În plus, Hamilton este rezident în Monaco. Cei mai mulți piloți adoptă această metodă, pentru a scăpa de impozitele uriașe. Totuși britanicul plătește taxe și în țara sa. Campionul mondial are și mai multe case. Acestea valorează peste 120 de milioane de euro, iar în unele nu a apucat să locuiască niciodată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: