Redactia.ro
Home » Sport » Lewis Hamilton, victorie în Marele Premiu al Mexicului!

Lewis Hamilton, victorie în Marele Premiu al Mexicului!

Lewis Hamilton victorie în Mexic

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Mexicului, și și-a ajutat echipa să obțină cel de-al 100-lea titlu. Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel și Valtteri Bottas.

Britanicul a mai făcut un pas spre un nou titlu de campion, după ce s-a impus în Mexic. A câștigat după un parcurs fără greșală și cu o strategie perfectă. A făcut o singură oprire. Lewis Hamilton a avut parte de două incidente, pe circuitul „Hermanos Rodriguez”. Mai întâi a fost blocat de Sebastian Vettel și scos ușor în afara pistei. Apoi a fost lovit pe partea dreaptă, de Max Verstappen. Hamilton l-a devansat pe Sebastian Vettel, cu doar o secundă și 7 zecimi. Este pentru a doua oară când pilotul celor de la Mercedes câștigă Marele Premiu al Mexicului. După această reușită, Hamilton a ajuns la 10 curse câștigate în acest sezon și 83 în toată cariera.

Hamilton, lider în clasament

Lewis Hamilton este lider în clasamentul piloților cu 363 de puncta. Britanicul este urmat de Valtteri Bottas care are cu 74 de puncte mai puțin. Următoarea etapă, Marele Premiu al Statelor Unite, se va desfașura week-endul următor.

Cursa din Mexico City este unică în Formula 1

Acestă cursă se desfășoară la o altitudine de 2285 de metri deasupra nivelului mării. Acest lucru dă mai bătăi de cap mecanicilor. Ultimele ediții ale Grand Prix-ul din Mexic s-au desfășurat mereu cu „casa închisă”. Circuitul a fost reintrodus în competiție în 2015, după o absență de 23 de ani. Circuitul este amplasat în așa fel încât spectatorii pot vedea finalul cursei. Linia de sosire este chiar în fața tribunelor.

Citește și: Gheorghe Hagi nu și-a certat jucătorii! Dinamo – Viitorul 3-2!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: