Redactia.ro
Home » Sport » Ligue 1 s-a încheiat! UEFA cere explicații!

Ligue 1 s-a încheiat! UEFA cere explicații!

Ligue 1 s-a încheiat

Ligue 1 s-a încheiat. Primul ministru francez, Edouard Philippe a anunțat că până în luna august nicio competiție nu va fi reluată. În aceste condiții Ligue 1 nu se va relua.

Fotbalul francez se încheie cu 10 etape înainte de final. Inițial campionatul ar fi trebuit să fie reluat după 11 mai, acum însă decizia este definitivă. În următoarele zile se va stabili ce se întâmplă cu echipele aflate la retrogradare și promovare. În momentul întreruperii campionatului, primul loc era ocupat de PSG, urmată de Olympique Marseille și Rennes. Nimes este pe loc de baraj, iar Amiens si Toulouse erau pe pozițiile retrogradabile. Preşedintele sindicatului fotbaliştilor francezi Sylvain Kastendeuch, a spus că jucătorii sunt dispuşi să nu mai joace în acest sezon în Hexagon.

„Marile evenimente sportive nu pot avea loc mai devreme de septembrie. Sezonul 2019/2020 nu poate reveni”, a spus prim-ministrul Franței, Édouard Philippe.

Aceeași decizie a fost luată și în Olanda și Belgia. Olandezii au anunțat pe 21 martie că fotbalul este înterzis până în septembrie din cauza pandemiei de coronavirus. În plus federația din Olanda a decis ca nicio echipă să nu fie retrogradată.

Ligue 1 s-a încheiat!

UEFA a recomandat ca toate campionatele să se încheie pe teren și să nu fie anulate. Oficialii forului european au spus că pot exista și excepții dar toate deciziile trebuie să fie motivate.

„În cazul în care o competiţie naţională trebuie întreruptă din motive legitime, UEFA cere explicaţii, până la 25 mai, în privinţa circumstanţelor care justifică o astfel de întrerupere şi să anunţe echipele pentru competiţiile intercluburi UEFA 2020-2021 în baza meritului sportiv în competiţiile naţionale 2019-2020”, a anunţat forul european.

Franța este una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus. Sunt 165.842 de persoane infectate și 23.293 de decese.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini