Redactia.ro
Home » Sport » UEFA vrea încheierea sezonului! Scrisoarea primită de federații!

UEFA vrea încheierea sezonului! Scrisoarea primită de federații!

UEFA vrea încheierea sezonului

UEFA vrea încheierea sezonului! Forul internațional cere ca până pe 25 mai să primească planul fiecărei țări de reluare a campionatelor.

Până pe 25 mai fiecare federație de fotbal trebuie să prezinte un plan. Forul internațional a recomandat ca sezonul întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus să fie reluat și nu anulat. Vor exista însă și excepții.

„Asociaţiile naţionale şi/sau ligile ar trebui să comunice UEFA înainte de 25 mai programul lor de reluare a competiţiilor interne, inclusiv data reluării şi formatul competiţiei”, se arată în scrisoarea trimisă de președintele UEFA, Aleksander Ceferin, şi de secretarul general Theodore Theodorisis.

Pentru federațile care decid să nu reia sezonul, UEFA cere:

„să explice circumstanţele particulare care justifică o oprire prematură şi să selecteze cluburile participante în sezonul 2020-2021 al cupelor europene pe baza meritului sportiv în competiţiile interne în sezonul 2019-2020”.

UEFA vrea încheierea sezonului

Oficialii UEFA trebuie să decindă și când se va relua Champions League şi Europa League. În urmă cu câteva zile aceștia spuneau că aceste competiții ar trebui să se încheie cel mai târziu în luna august. În comunicatul trimis federațiilor, UEFA a precizat că va înțelege dacă nu va primi un răspuns clar din toate țările. Deocamdată, Germania, Italia și Anglia au anunțat că nu vor să anuleze campionatele și încearcă să găsească soluții pentru ca meciruile să se poată juca. În schimb Olanda și Belgia au anulat competiția. În Olanda nu se va desemna o campioană și nicio echipă nu va retrograda, decizie contestată de mai multe cluburi.

Ce ajutor vor primi federațiile europene

UEFA a decis să ajute federațiile care au probleme din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, 236,5 milioane de euro vor merge către acestea. Fiecare ar urma să încaseze câte 4,3 milioane de euro.
Săptămâna trecută, UEFA a dat o mână de ajutor cluburilor. A alocat 70 de milioane de euro pentru 676 de cluburi europene ce au furnizat jucători la echipele naționale pentru preliminariile Euro 2020 și Liga Națiunilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: