Redactia.ro
Home » Homepage » Linda de Suza a murit. Infectată cu COVID-19, cântăreața a decedat din cauza unei insuficiențe respiratorii

Linda de Suza a murit. Infectată cu COVID-19, cântăreața a decedat din cauza unei insuficiențe respiratorii

Linda de Suza a murit. Infectată cu COVID-19, cântăreața a decedat din cauza unei insuficiențe respiratorii

Linda de Suza a murit la vârsta de 74 de ani. Infectată cu COVID-19, cântăreața a murit din cauza unei insuficiențe respiratorii. Iat-o cum a numit-o președintele Portugaliei, odată ce a fost anunțat decesul.

Linda de Suza a murit. Infectată cu COVID-19, cântăreața a decedat din cauza unei insuficiențe respiratorii

Linda de Suza, pe numele ei real Teolinda Joaquinna de Sousa Lanca, o cântăreaţă franceză de origine portugheză, a murit miercuri, la vârsta de 74 de ani. Ea era internată într-un spital din Gisors, un oraş din regiunea Normandia, din cauza „unei insuficienţe respiratorii, fiind totodată pozitivă la COVID-19”, a anunţat agentul ei, Fabien Lecoeuvre, relatează Agerpres.

„Era era bolnavă de câteva luni”, a spus Fabien Lecoeuvre. „S-a îmbolnăvit de COVID în azilul ei de bătrâni în care se afla. Alături de fiul ei, Joao Lanca, vă anunţăm cu durere decesul în această dimineaţă la ora locală 10:10 al Lindei de Suza”.

Cântăreața a fost transferată la spitalul din Giros „foarte devreme chiar în această dimineaţă”, a adăugat el.

Născută pe 22 februarie 1948 în Beringel, sudul Portugaliei, Linda de Suza a emoţionat opinia publică atunci când a povestit felul în care a trecut fraudulos frontiera franceză alături de fiul ei, având asupra ei doar „o valiză din carton”, pentru că în Portugalia de atunci mamele singure ca ea, necăsătorite, nu erau tolerate. Cântăreaţa a descris acea experienţă şi în cartea „La Valise de carton”, lansată în 1984, care s-a vândut în două milioane de exemplare.

A fost numită de președintele portughez „o icoană a Portugaliei”.

„Ea rămâne în memoria noastră ca un exemplu de determinare și fidelitate. Ea a fost o icoană franceză a imigrației portugheze și, prin urmare, o icoană a Portugaliei. Fiului și nepoților ei, le transmit sincere condoleanțe”, a spus Marcelo Rebelo de Sousa, actualul președinte al Portugaliei.

Mesajul președintelui a subliniat faptul că Linda de Suza a însoțit „unul dintre cele mai mari valuri de migrație portugheză” în Franța în 1970.

Alternând între muzica franceză de varietăţi şi acordurile portugheze, Linda de Suza a vândut milioane de discuri de-a lungul carierei, în special în Franța, fiind foarte populară în Hexagon în anii 1980, conform sursei menționate mai sus.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: