Redactia.ro
Home » Știri » Lista țărilor pentru care se impune carantina la revenirea în România

Lista țărilor pentru care se impune carantina la revenirea în România

Lista țărilor pentru care se impune carantina

Lista țărilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea a fost actualizată 

Lista țărilor pentru care se impune carantina

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat vineri că persoanelor care sosesc din Danemarca în România li se va aplica măsura carantinării prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36, cu modificările și completările ulterioare, potrivit stirileprotv.ro.

Pe data de 12 noiembrie, CNSU a anunțat că Danemarca a fost inclusă în lista ţărilor de risc epidemiologic ridicat prin decizia CNSU. Persoanele care vin din această ţară vor fi plasate în carantină, nefiind admisă niciuna dintre excepţiile aplicate celorlalte state din listă. Explicaţia autorităţilor române fiind ”detecţia circulaţiei în populaţia umană a unei noi variante de virus Sars-Cov 2”.

Iată lista cu țările din zona galbenă, pentru care se impune carantină la domiciliu declarată pentru 14 zile:

 1. Muntenegru
 2. Polinezia Franceza
 3. Andorra
 4. Luxemburg
 5. Austria
 6. San Marino
 7. Elveția
 8. Georgia
 9. Liechtenstein
 10. Slovenia
 11. Cehia
 12. Polonia
 13. Guam
 14. Croația
 15. Italia
 16. Franța
 17. Portugalia
 18. Armenia
 19. Lituania
 20. Iordania
 21. Macedonia de Nord
 22. Ungaria
 23. Bulgaria
 24. Serbia
 25. Statele Unite ale Americii
 26. Bosnia și Herzegovina
 27. Danemarca

Este lockdown parțial în țară

România a intrat în acrantină parțială, de luni, 9 noiembrie. Raed Arafat a ținut să menționeze că scăderea numărului de infectări depinde de ,,implicarea fiecăruia dintre noi, fiecare poate prin gesturi simple să ajute și să fie parte din acest efort major pentru a limita impactul virusului”.

„Restricțiile vor intra în vigoare de luni și vor avea o perioadă de 30 de zile. La finalul acelor zile se va face o nouă evaluare. Măsurile propuse sunt menite să reducă impactul răspândirii virusului. Prima măsură e portul măștii generalizat în spații deschise.  Asta este măsura care va duce cel mai mult la limitarea răspândirii virusului dacă este respectată. (…) A doua măsură e închiderea magazinelor la 21 pentru limitarea contactului. Limitarea deplasării între 23 și 05. Ăsta e intervalul în care tinerii se deplasează să se viziteze mai mult. Aici mulți întreabă de ce, există studii și multe țări au luat aceste măsuri”, a mai declarat Arafat.