Redactia.ro
Home » Știri » Live Video parada militară de 1 decembrie de la București. Vezi Online evenimentul

Live Video parada militară de 1 decembrie de la București. Vezi Online evenimentul

Live Video parada militară de 1 decembrie de la București (1)

Live Video parada militară de 1 decembrie de la București. Azi e 1 Decembrie 2021, Ziua Națională a României, când se împlinesc 103 ani de la Marea Unire din 1918. Oamenii așteaptă ca în fiecare an, cu multă emoție parada militară de 1 decembrie, care începe la ora 11.00. Celebrarea va avea loc în Piața Arcul de Triumf.

Live Video parada militară de 1 decembrie de la București. Vezi Online evenimentul

Live Video parada militară de 1 decembrie de la București. Parada militară organizată în acest an pe 1 decembrie, în București, va avea loc într-un context restrâns. Marele eveniment începe la ora 11.00, iar numărul de participanți va fi unul restrâns, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. La fel ca în fiecare an, imnul național va deschide ceremonia, iar președintele țării, Klaus Iohannis va depune o coroană de flori în memoria eroilor români.

Ceremonia va dura două ore, iar zeci de oameni din București, și nu numai, sunt așteptați în Piața Arcul de Triumf.
4.000 de militari vor trece cu mâna în dreptul inimii pe sub Arcul de Triumf, iar pe cerul Capitalei va avea loc un adevărat spectacol. Vor zbura elicopterele și avioanele de transport și de luptă. Cu ocazia Zilei Naționale, Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz. De asemenea, în timpul intonării Imnului Național al României, în semn de salut, se vor executa douăzeci și una de salve de tun de către Bateria „Salve” a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Restricții la parada militară de 1 Decembrie

Pe 1 decembrie, la parada militară vor putea fi prezenți maxim 400 de persoane, iar masca de protecție va fi obligatorie. În cazul în care se dorește să se intre în zona oficială, trebuie prezentat certificatul digital UE COVID-19. „Pentru parada din 1 Decembrie, interdicția de a intra în zonă pentru persoanele netestate și permiterea doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală se aplică numai zonei oficiale, nu și pentru zona care e în apropiere, unde stau oamenii de obicei și urmăresc evenimentele.

Acolo sunt doar regulile de sănătate publică și mască. Același lucru se aplică și recepțiilor oficiale din 1 Decembrie.Pentru populația generală nu e interdicție, este doar obligația de a respecta măsurile de distanțare și masca”, a declarat duminică, Raed Arafat, la finalul ședinței de Guvern.

Marea Unire din 1918

Marea Unire din 1918 a fost procesul în urma căruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în cuprinsul aceluiași stat național, România. Primul pas spre Marea Unire a reprezentat-o Mica Unire de la 24 ianuarie 1859, Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Decembrie 1918 este data la care Adunarea Națională a tuturor Românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească a proclamat la Alba Iulia, unirea cu România. Înainte de a deveni întreagă pe hartă, România exista în mintea politicienilor.

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 este văzută de istorici drept un act legitim, dar și o șansă la care au ajutat trei elemente esențiale, și anume: dorința românilor de a se uni și a de nu mai fi nevoiți să se lupte frate contra frate, dar și un context politic internațional.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: