Redactia.ro
Home » Știri » Liviu Dragnea a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova. Când va afla dacă iese din închisoare

Liviu Dragnea a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova. Când va afla dacă iese din închisoare

Liviu Dragnea a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova. Miercuri, fostul lider al PSD va afla dacă va ieși din spatele gratiilor. Liviu Dragnea a câștigat procesul împotriva Penitenciarului Rahova, iar luni, 17 mai, magistrații de la Judecătoria Sector 5 au decis că fostului politician i-au fost încălcate dreptul la apărare și dreptul la sănătate.

Liviu Dragnea a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova. Când va afla dacă iese din închisoare

Liviu Dragnea a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova. Luni, 17 mai, magistrații de la Judecători Sector 5 au decis, că, lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate dreptul la apărare și dreptul la sănătate, iar decizia este definitivă. „Respinge că neîntemeiată contestaţia formulată de Penitenciarul Rahova, împotriva încheierii nr. 393/08.04.2021, pronunţată în dosarul nr. 387/2021, de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova. Întrucât contestaţia a fost formulată de către o instituţie a statului cheltuielile rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică astăzi, 17.05.2021”, este minuta publicată de Judecătoria Sector 5.

Fostul lider al PSD a dat în judecată Penitenciarul Rahova, menționând că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate din cauza faptului că nu i s-a mai permis să muncească în spatele gratiilor. Liviu Dragnea a cerut să-i fie recunoscute și zilele de muncă pe care nu le-a prestat, dar care pot fi luate în considerare la calculcarea fracției de 2/3 din pedeapsa atunci când se va discuta cererea de eliberarea condiționată.

În 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPSC Teleorman, fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova. Dragnea a fost repartizat să muncească la atelierul auto al închisorii, zilele de muncă urmând să fie luate în considerare în momentul în care se va discuta despre eliberarea condiționat.

Conducerea Penitenciarului Rahova i-a retras dreptul la muncă, după ce fostul politician a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandru. Administrația Națională a Penitenciarelor a declarat că nu i-a permis lui Dragnea să dea acel interviu, motiv pentru care a fost sancționat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii. În septembrie 2020, Liviu Dragnea a atacat decizia penitenciarului în instanță, iar Judecătoria Sectorului 5 a stabilit că fostului lider PSD i s-a încălcat dreptul la muncă. Miercuri, urmează să se judece o contestație la cererea de eliberare condiționată, iar dacă se acceptă, Liviu Dragnea poate fi liber, după ce a stat doi ani în penitenciar.

Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare

Fostul lider al PSD a fost acuzat ca, în calitate al CJ Teleorman, respectiv de președinte al PSD Teleorman, i-ar determina pe șefii Direcției de Protecție a Copilului Teleorman să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe două membre PSD, Adriana Botorogeanu și Anica-Niculina Stoica. „Timp de 8 ani si jumatate si 4 ani si jumatate, nimeni nu a vazut ca cele doua secretare lipseau de la munca? In conditiile in care daca alti functionari lipseau 10 minute erau sanctionati!„, spunea procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: