Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Locul din Munții Măcin în care a apărut un izvor cu apă vindecătoare. Legenda spune că aici a fost îngropată o „vrăjitoare”

Locul din Munții Măcin în care a apărut un izvor cu apă vindecătoare. Legenda spune că aici a fost îngropată o „vrăjitoare”

În județul Tulcea este regăsit un loc cu o istorie și o energie sacră. Aici, legendele locale ne întruchipează povestea tragică a unei orfane ce a fost considerată o puternică vrăjitoare, în țara noastră. Iată ce miracol a avut loc in urma unui popor răzvrătit!

Legenda Vrăjitoarei din Munţii Măcin

Acesta este locul unde românii se vindevă de boli prin intermediul credinței:

 „Acum vreo 150 de ani, se zice că trăia în satul unde azi se găseşte Măcinul, un cioban bătrân şi bogat Stroe, român de’o evlavie şi teamă de cel A-tot-puternic, de nu s’o mai pomenit. De aceea poate şi Dumnezeu îl înzestră cu o avere frumoasă si la bătrâneţe pentru a-l ferici îi dărui o fată. Nu după mult timp fetiţa rămase orfană întâi de tată şi apoi de mamă. Ultimile cuvinte ale bătrânei către odorul ei scump, fură creştineasca povaţă :

„Să fii mamă cuminte şi cu credinţă în Dumnezeu, singurul tău sprijin”

De la moartea mamei sale, fata urmă cu sfinţenie povaţa mamei sale, lăsată cu limbă de moarte. Pe stradă nu ieşea decât foarte rar. De vorbit nu stătea cu nimeni, iar copiii de seama ei o priveau cu teamă. Satul o poreclise „sfânta lui Stroe”.

Nu împlinise 18 ani. Într-o vară secetoasă, frigurile secerau pe capete copiii satului. Oamenii cei păcătoşi începură să se gândească serios şi prin posturi si rugăciuni să se roage lui Dumnezeu. Totul era fără rezultat. Într’una din cislele copiilor satului, unul din ei atribui vina acestui blestem fiicei lui Stroe. Toţi strigară în cor:

„Da, fiica lui Stroe este cauza, ea este vrăjitoarea !” 

Seara când cocoşii fac a doua strigare, trei ţărani se strecoară în curtea părăginită a lui Stroe şi pătrunzând în casă, se năpustiră asupra tinerei fete pe care legând-o, o duseră, prin besna nopţii, în munţii de la marginea satului, omorând-o şi îngropând-o”, potrivit monografiei scrise de către N.C. Munteanu Sculeni, intitulată „Măcinul și împrejurimile sale” (1930), relatează „info-delta.ro”

Miracolul din Munţii Măcin

„A doua zi dimineaţa, din locul unde a fost îngropată fiica lui Stroe, a ţâşnit un izvor, cu apă rece și limpede, binecuvântat de D-zeu, cu darul miraculos de a vindeca pe toţi cei bolnavi ce se vor spăla cu apa lui”,conform aceleași surse”. 

De atunci și până astăzi zeci de turiști iau cu asalt izvorul din Munții Măcinului pentru a se vindeva de boli și pentru a avea sufletul împăcat.

Foto articol: Izvorul tămăduirii de la Măcin
Sursa foto: adevarul.ro ( Adevărul Tulcea )
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: