Redactia.ro
Home » Stil de viață » Locul din România cu cea mai pură apă. E captată de la peste 1.300 de metri adâncime și are 70 de grade

Locul din România cu cea mai pură apă. E captată de la peste 1.300 de metri adâncime și are 70 de grade

GALERIE FOTO (2) apa termala

Apele termale din staţiunea Tăşnad, județul Satu Mare, sunt un adevărat elixir pentru sănătate. Apa termală, care are o temperatură de suprafaţă de 72 grade, este cea mai pură din țara noastră.

Captată de la o adâncime de 1354 m prin intermediul unei sonde, apa termală din staţiunea Tăşnad este caracterizată de o serie de proprietăţi fizico-chimice.

Cea mai pură apă termală din România se află la Tășnad

Băile Tășnad este o stațiune balneoclimatică mai puțin cunoscută în general în România, dar cu efecte terapeutice extraordinare ale apelor termale care există aici, despre care unii afirmă că ar întrece chiar efectele apelor termale de la Băile Felix.

Situată la 46 de kilometri depărtare de Satu Mare şi la 85 de kilometri de Oradea, staţiunea Tăşnad are o istorie scurtă în acest domeniu. În 1978, o sondă care acţiona în zonă a descoperit la peste 1300 de metri adâncime un uriaş zăcământ de apă termală.

Cu o temperatură de peste 70 de grade, apa este considerată de specialişti ca având cel mai mare grad de mineralizare din această parte de ţară.

În acelaşi an, au fost puse bazele unui ştrand termal, lângă care a fost ridicat şi un camping pentru turişti. După 1990, au mai fost construite două bazine, iar după 2005 au fost ridicate hoteluri şi pensiuni private.

sursa foto: tasnad-statiune.ro

Cu proprietăţi curative, calde sau fierbinţi, pline de componente vindecătoare, apele termale din Băile Tășnad constituie o perlă în turismul românesc de sănătate.

Apa termală de la Tășnad are numeroase beneficii pentru sănătate

Acţiunea farmacodinamică recomandă apa termală a staţiunii poate fi recomandată pentru utilizare în cură externă în următoarele afecţiuni, conform unui raport efectuat de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din Bucureşti.

  • reumatismale degenerative;
  • reumatismale abarticulare;
  • neurologice periferice cronice;
  • ginecologice cronice (în afara puseelor inflamatorii);
  • afecţiuni posttraumatice;
  • boli asociate: (boli profesionale, endocrine, boli de metabolism).

Cura termală cu apa termală de Tășnad poate fi prescrisă inclusiv celor care au făcut chimioterapie, adică pacienţilor operaţi de neoplazii, indiferent că era vorba de histerectomii, de extirparea sânului, tiroidă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: