Redactia.ro
Home » Sport » Lotul României pe care Adrian Mutu îl are la dispoziție pentru Campionatul European U21

Lotul României pe care Adrian Mutu îl are la dispoziție pentru Campionatul European U21

euro u21, Adrian Mutu, lot convocat

Mai sunt două zile până când România U21 începe aventura la Euro U21. Este al doilea turneu consecutiv pentru tricolori, după cel din Italia 2019. Atunci, băieții antrenați de Mirel Rădoi au ajuns până în semifinalele competiției unde au pierdut cu Germania.

Națională României face parte din Grupa A, alături de Olanda, Germania și Ungaria (co-gazdă). Primele două formații din fiecare grupă se califică în sferturile de finală, care se dispută pe 31 mai la Budapesta, Szekesfehervar, Maribor și Ljubljana.
Programul României
24 martie 2021: ROMÂNIA – Țările de Jos
27 martie 2021: Ungaria – ROMÂNIA
30 martie 2021: Germania – ROMÂNIA

Lotul convocat de Adrian Mutu

Selecționerul naționalei are la dispoziție 6 jucători, care au făcut parte din lotul României și la Euro 2019, atunci când tricolorii au jucat în semifinale.

PORTARI: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia), Mihai Eșanu (Dinamo)
FUNDAȘI: Ștefan Vlădoiu (U Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (Hermannstadt), Radu Boboc (Viitorul)
MIJLOCAȘI: Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (U Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA)
ATACANȚI: George Ganea (Viitorul), Adrian Petre (UTA).
Cum ar putea arăta primul „11”: A. Vlad – Haruț, Chindriș, Pașcanu, Boboc – Olaru, Marin, Ciobanu – Moruțan, G. Ganea, Mățan

Mesajul lui Adrian Mutu înainte de Euro

Așa cum și-a obișnuit elevii înainte fiecărui meci, Adrian Mutu a avut un discurs motivațional.

„Știu că veniți din momente diferite, unii sunteți euforici, dați goluri la echipele de club, alții, mai puțin, nu aveți victorii sau nu prea jucați. De aceea, toate lucrurile acestea, pozitive și negative, trebuie lăsate la această poartă, nu contează. Under 21 e altceva, Campionatul European e unic, îți dă multă responsabilitate și importanță… Așa cum am mai zis, încrederea mea în voi este dincolo de cer, foarte mare, de aceea vă cer foarte mult.
Cu cât aveți mai multe rezultate, cu atât pretențiile cresc și trebuie să muncești mai mult. Lăsați totul deoparte, concentrați-vă pentru că a ieși din grupe e un obiectiv intermediar la cel principal. A merge la EURO nu înseamnă a merge în vacanță și a ne simți împliniți că suntem acolo. Gândiți-vă, înainte de meciul cu Danemarca, tensiunea cu care ați jucat, ambiția… La Euro toate meciurile sunt așa. Primul, cu Țările de Jos, și până în finală, toate meciurile sunt așa. Atitudinea voastră trebuie să fie din ce în ce mai bună, concentrarea să fie din ce în ce mai mare, pe măsură. Voi sunteți buni, dar și ei sunt buni.
Nu mai jucăm cu Malta sau Finlanda, întâlnim echipe ca noi, iar eu știu că sunteți în stare să arătați că sunteți cei mai buni. E un moment unic pentru voi, veți vedea ce importanță vă va da acest turneu final ca fotbaliști, pe viitor. Concentrați-vă, adunați-vă! Suntem România, dar echipa o formăm noi prin modul în care vă concentrați și sunteți atenți. Și nu uitați că sunteți cei mai buni! Am jucat cu Danemarca, o echipă foarte bună, și a stat cu fundul în poartă 90 de minute, n-a ieșit de acolo. Nu vă stă nimeni în față, credeți-mă! Mai aveți puțin până veți juca la turneul final. Lăsați tot, uitați de echipele de club, aici sunteți la echipa națională a României, e altceva, e mult peste!”, a fost mesajul lui Adrian Mutu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: