Redactia.ro
Home » Sport » Lovitură de proporții! David Popovici, absent de la Mondialele de înot de la Doha 

Lovitură de proporții! David Popovici, absent de la Mondialele de înot de la Doha 

Lovitură de proporții! David Popovici, absent de la Mondialele de înot de la Doha 

Campionul român David Popovici nu va participa la Campionatele Mondiale de Înot de la Doha, însă echipa națională română rămâne determinată să obțină performanțe deosebite în competiția de la Doha (Qatar). Iată detaliile!

David Popovici, absent de la Mondialele de înot de la Doha

Știrea loviturii teribile pentru fanii înotului românesc a răsunat în întreaga țară: David Popovici, dublu campion mondial în 2022, nu va lua parte la Campionatele Mondiale de Înot de la Doha, care vor avea loc în perioada 2-18 februarie 2024. Cu toate acestea, echipa națională română își păstrează speranțele și este hotărâtă să facă o impresie puternică la această competiție internațională de prestigiu.

Parcursul lui David Popovici

David Popovici a devenit o figură emblematică a înotului mondial în 2022, câștigând dubla coroană mondială la probele de 100m și 200m liber. De asemenea, el deține recordul mondial la proba de 100m liber. Cu toate acestea, performanțele sale recente la Campionatele Mondiale de la Fukuoka din 2023 au fost sub așteptări, ocupând locul patru la 200m liber și locul șase la 100m liber. Aceste rezultate i-au determinat pe unii să se întrebe despre starea sa de formă.

Obiectivul lui David Popovici pentru 2024

Cu toate că absența sa de la Mondialele de Înot de la Doha este dezamăgitoare pentru fanii săi, David Popovici își menține concentrarea asupra celei mai importante competiții din acest an, Olimpiada de la Paris. El a declarat că așteaptă cu nerăbdare această oportunitate și că nu dorește să resimtă presiunea pusă de ceilalți, preferând să se concentreze pe performanța sa.

Reprezentarea României la Doha

România va fi reprezentată la Campionatele Mondiale de Înot de la Doha de opt sportivi, cinci înotători și trei săritori în apă. Liderii delegației sunt Constantin Popovici, campion mondial la sărituri de la mare înălțime, și Cătălin Preda, vicecampion mondial, care au demonstrat deja că sunt în formă excelentă. Cei doi vor concura în competiția de sărituri de la mare înălțime, programată pentru 13 și 15 februarie.

În plus, Constantin Popovici va participa și la proba de platformă de la 10m, cu scopul de a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. La proba feminină de platformă de la 10m, România va fi reprezentată de Nicoleta Angelica Muscalu, care are șansa de a se califica la JO de la Paris.

În ceea ce privește probele de înot, România va fi reprezentată de Vlad Stancu, Robert Badea, Patrick Dinu, Denis Popescu și Andrei Anghel. Acești sportivi sunt determinați să aducă onoruri țării lor în competiția ce va avea loc între 11 și 18 februarie.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: