Redactia.ro
Home » Sport » Lovitură dură în cariera Simonei Halep! Se întâmplă pentru prima dată în ultimii 10 ani

Lovitură dură în cariera Simonei Halep! Se întâmplă pentru prima dată în ultimii 10 ani

Simona Halep, prima reacţie după suspendarea de patru ani pentru dopaj: „Sunt şocată şi dezamăgită de decizia lor"

Simona Halep, una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis din România, a suferit o lovitură extrem de dură în cariera sa. La vârsta de 31 de ani, sportiva constănțeană nu mai ocupă poziția de lider în clasamentul WTA la nivel național, fiind depășită de către Irina Begu, în vârstă de 32 de ani. Această situație nefericită nu s-a mai întâmplat Simonei Halep în ultimii 10 ani, iar asta marchează o etapă tristă pentru ea.

Irina Begu a reușit să treacă peste Simona Halep

Irina Begu a reușit să treacă peste Simona Halep în clasamentul WTA, acesta fiind un moment istoric, deoarece constănțeanca nu a mai fost depășită de o jucătoare română în ultimul deceniu. Acest eveniment surprinzător a atras atenția și a stârnit dezbateri în rândul pasionaților de tenis din România.

Căderea Simonei Halep în clasamentul WTA poate fi ușor explicată, întrucât constănțeanca se confruntă cu suspendarea provizorie dictată de Agenția de Integritate a Tenisului. Această situație negativă a dus la pierderea a patru poziții în clasamentul WTA, Simona Halep ocupând acum locul 30, cu un total de 1350 de puncte. Aceasta reprezintă o scădere semnificativă în performanțele sale și o provocare pentru viitorul său în tenis.

Pe de altă parte, Irina Begu a înregistrat o ascensiune remarcabilă în clasament datorită performanțelor sale la turneul de zgură de la Madrid, unde a ajuns până în sferturile de finală. Această performanță i-a adus Irinei Begu o creștere de opt poziții în clasamentul WTA, situându-se acum pe locul 27. Cu toate acestea, meritul ei nu poate fi negat, deoarece aceasta a mai ocupat locul 22 în clasamentul mondial în august 2016.

Srinivasan Saimani: „Nu o pot contrazice pe Simona Halep! Sunt de acord cu nemulțumirea ei”

Srinivasan Saimani, un avocat sportiv celebru, a susținut nemulțumirea exprimată de Simona Halep în legătură cu întârzierea procesului de dopaj în care este implicată. Avocatul a subliniat că înțelege frustrarea Simonei Halep, având în vedere că el însuși a reprezentat sportivi în situații similare, în care procedurile legate de dopaj au întâmpinat întârzieri semnificative. Acesta a explicat că sistemul anti-doping se confruntă cu o suprasolicitare, fiind necesar să lucreze intens pentru a gestiona numărul mare de cazuri:

„Nu o pot contrazice pe Simona Halep! Sunt de acord cu nemulțumirea ei, în principiu! Eu însumi am reprezentat sportivi în chestiuni în care procedurile au înregistrat întârzieri semnificative de la data emiterii notificării de acuzare. De partea cealaltă, vorbim despre un sistem supraîncărcat, care lucrează peste program pentru a gestiona numărul de cazuri anti-doping.

Reglementările prevăd includerea perioadei de suspendare provizorie în sancțiunea finală, dar asta nu compensează timpul pierdut în așteptarea deciziei, departe de antrenamente și competiții”, a scris avocatul sportiv pe contul său de Twitter.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: