Redactia.ro
Home » Știri » Lovitură grea pentru Sorina Pintea! Ce măsuri a luat Orban împotriva fostului ministru

Lovitură grea pentru Sorina Pintea! Ce măsuri a luat Orban împotriva fostului ministru

sorina pintea

Premierul Ludovic Orban a reacționat după ce Sorina Pintea s-a răzgândit cu privire la demisia de la conducerea Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repusă în funcţie.

Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru să o demită pe Pintea din funcţia de manager al Spitalului Baia Mare, după ce aceasta a revenit asupra demisiei.

„Domnule Tătaru, am văzut că presedintele CJ Maramureş a pus în funcţie o directoare la Spitalul judetean Baia Mare. Vreau să vă folosiţi de prerogativele pe care le aveţi şi să demiteţi managerul spitalului din Baia Mare, care a revenit asupra demisiei. Înţeleg şi că s-a numit pe sine director medical al spitalului”, i-a cerut premierul Ludovic Orban ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru la începutul şedinţei de Guvern.

„Am luat legătura în Maramureș și pregătim procedurile”, a fost răspunsul ministrului.

Sorina Pintea se află sub control judiciar

Potrivit avocatului acesteia, retragerea demisiei din funcția de manager al Spitalul județean din Baia Mare este o simplă formalitate. Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea vrea de fapt să se pensioneze pe caz de boală. Sorina Pintea suferă de dermatomiozită, o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea şi muşchii, dar poate afecta şi articulaţiile, esofagul, plămânii şi rar inima.

„Renunțarea la demisie a reprezentat o simplă formalitate, de comun acord, pentru a-i fi dată posibilitatea, în măsura în care starea de sănătate îi va permite, să predea integral mandatul”, a declarat avocatul Sorinei Pintea, citat de Mediafax.

Sorina Pintea se află în prezent sub control judiciar pentru luare de mită. Fostul ministru al Sănătății și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și a anunțat că este în concediu medical.

Procurorii DNA o acuză pe Sorina Pintea că ar fi luat 120.000 lei printr-un intermediar pentru “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Suma ar fi reprezentat a doua tranşă din suma totală, fostul ministru al Sănătăţii din Cabinetul Dăncilă încasând anterior suma de 10.000 euro, conform DNA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: