Redactia.ro
Home » Știri » LOVITURĂ pentru studenţi, de la CFR Călători! E mare SCANDAL! Discriminare?

LOVITURĂ pentru studenţi, de la CFR Călători! E mare SCANDAL! Discriminare?

CFR Călători anunță noi scumpiri pentru biletele de tren! Vești proaste pentru români

Este un mare scandal din cauza gratuităţii pe care studenţii o cer pe liniile CFR. Studenţii nu vor mai primi legitimații de călătorie cu gratuitate sau reducere din 3 septembrie, a anunţat CFR Călători, deşi o altă companie a statului anunța recent contrariul.

Elevii, în schimb, vor primi în continuare gratuitate.

CFR Călători, bilete gratuite doar pentru elevi

CFR Călători a anunțat că, începând de duminică, eliberează legitimații de călătorie cu gratuitate sau reducere doar pentru elevi, nu și pentru studenți.

„Începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, vor fi abrogate, parțial, prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, respectiv cele referitoare la facilitățile acordate studenților la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învățământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 – Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023”, informează CFR Călători.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară s-a sesizat

Autoritatea pentru Reformă Feroviară, instituție din subordinea Ministerului Transporturilor, cere CFR Călători să aplice reducerea la transport și pentru studenți, începând de duminică, spunând că ”legea este foarte clară” și că ”nu este normal să să ne jucăm cu dreptul unor oameni la deplasare” sau ca studenții să fie încurajați să meargă ”cu nașul”.

Mesajul ARF vine după ce, sâmbătă, CFR Călători a transmis că reducerile se vor aplica începând din 3 septembrie doar pentru elevi, urmând ca pentru studenți să se aplice după publicarea normelor metodologice a Legii învățământului Superior.

Autoritatea de Reformă Feroviară susține că în urma unor consultări cu juriștii instituției autoritatea își menține opinia că studenții trebuie să beneficieze de reducere odată cu elevii, pentru că normele metodologice sunt doar ”pentru a clarifica tipurile de documente cerute şi modul de verificare şi arhivare”.

CFR Călători a anunțat că facilitățile nu vor fi acordate și studenților, din 3 septembrie:

CFR Călători informează că, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, vor fi abrogate, parţial, prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, respectiv cele referitoare la facilităţile acordate studenţilor la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învăţământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 – Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023 şi Legea învăţământului superior nr. 199/2023.

Drept urmare, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se vor elibera legitimaţii de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenţi acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023”, se arată în comunicat.

În schimb, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) anunța pe 1 septembrie că studenții vor primi în continuare reducerea de 50%, contrar anunţului CFR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: