Redactia.ro
Home » Știri » Lovitură sub centură pentru managerul spitalului din Urziceni. Daniela Ianuș a fost suspendată din funcție

Lovitură sub centură pentru managerul spitalului din Urziceni. Daniela Ianuș a fost suspendată din funcție

GALERIE FOTO (2)

Managerul spitalului Urziceni, Daniela Elena Ianuș, a fost suspendată din funcție de către primarul Constantin Sava, în urma unor incidente grave ce au avut loc la unitatea medicală. Decizia de suspendare a fost luată în contextul în care o femeie a fost filmată născând în curtea Spitalului Municipal, iar un bărbat în vârstă de 32 de ani a murit acasă după ce a fost externat de la acest spital.

Incidentul cu gravida din localitatea Bărbulești, care a fost filmată în timp ce năștea chiar în curtea spitalului, a stârnit reacții puternice în opinia publică și a determinat demararea unor anchete din partea mai multor instituții și procurori. Imaginile șocante au fost aduse la cunoștința ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care a dispus trimiterea Inspecției Sanitare de Stat la Urziceni pentru investigații.

Managerul spitalului a fost suspendat

În urma acestor evenimente, primarul Constantin Sava a hotărât să o suspende din funcție pe managerul Daniela Elena Ianuș. Acesta a declarat că a luat decizia înainte de finalizarea anchetelor, sub presiunea opiniei publice și a mass-mediei. Cu toate că managerul Daniela Elena Ianuș a motivat că s-a chemat o ambulanță pentru a transporta gravida la un spital din Slobozia, unde există gardă de ginecologie, nu a putut evita consecințele suspendării din funcție.

Daniela Elena Ianuș, care este expert contabil de formație, ocupa funcția de manager al spitalului din 2017, fiind numită la conducerea Spitalului Municipal din Urziceni după ce a deținut și funcția de consilier local PNL în mandatul 2012-2016.

Decizia de suspendare a managerului a fost una rapidă și radicală, dar în acest context, primarul Constantin Sava a anunțat că discuția cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se va axa pe problema actului medical din cadrul spitalului, mai degrabă decât pe aspectele manageriale.

„Astăzi am luat hotărârea de suspendare din funcţie a doamnei manager. A fost informată DSP şi prima informare pe care am făcut-o a fost către domnul ministru Rafila cu care am şi vorbit la telefon şi la ora 16,00 o să am o discuţie cu dumnealui pentru a discuta actul medical, nu administrativ din spitalele noastre”, a declarat Constantin Sava, citat de Agerpres.

Daniela Elena Ianuș, amendată pentru „neorganizare”

Este important să subliniem că situația de la Spitalul Municipal din Urziceni pune în discuție atât calitatea actului medical, cât și organizarea instituției. Managerul a fost amendat pentru „neorganizare” cu 4.000 de lei de către Inspecția Sanitară de Stat, iar acest aspect arată că sunt necesare măsuri concrete pentru a remedia problemele semnalate în anchete.

„Sancţiunea este maximă ca persoană fizică. O să mă întrebaţi de ce sancţiunea nu este mai mare. Există şi sancţiune de 30.000 de lei, dar asta ar trebui să o dai spitalului şi efectiv banii să-i luăm din propriul buzunar sau din medicamentele bolnavilor ca să plătim o asemenea amendă.

A fost sancţionată doamna asistent care nu a respectat procedurile de examinare şi investigare să solicite medic, tot cu 4.000 de lei. Şi medicul de gardă pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile”, a precizat Maria Mioara Comana, directorul Inspecţiei Sanitare de Stat, care a mai spus că directorul medical al spitalului a intrat în concediu medical şi s-a internat într-un spital.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: