Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban a anunțat ce se întâmplă în România după 15 august: „Acestea sunt singurele măsuri de restricţie”

Ludovic Orban a anunțat ce se întâmplă în România după 15 august: „Acestea sunt singurele măsuri de restricţie”

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a vorbit, marți, despre posibilitatea de a reintra în starea de alertă după data de 15 august, dar și despre posibilitatea de a se implementa noi măsuri de restricție în țara noastră.

Ludovic Orban a explicat ce se întâmplă după 15 august

Premierul României a afirmat că orice decizie va fi luată de acum încolo se va baza pe situația în țară în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Mai mult, el a spus că având în vedere situația actuală, cle mai probabil scenariu este ca starea de alertă să fie prelungită cu încă 30 de zile.

„Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a spus liderul PNL, Ludovic Orban.

Totodată, prim-ministrul a spus că urmează să fie luate și niște decizii politice în ceea ce privește pandemia de coronavirus din România, iar pentru acestea vor fi luate în considerare toate instituțiile abilitate care se ocupă cu analiza datelor despre COVID-19.

Care sunt singurele măsuri de restricție din România

„Vom ţine cont de punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de suport tehnico-ştiinţific, din Comisia anti-COVID, din INSP şi, în funcţie de evaluările pe care le vom avea, vom lua şi deciziile politice”, a explicat prim-ministrul.

Mai mult decât atât, Ludovic Orban a ținut să atragă atenția asupra faptului că din partea Guvernului nu se dorește să fie luată măsura unor restricții pentru populație. El a reamintit, totodată, că au fost luate două măsuri restrictive importane, anume obligativitatea măștii de protecție în spațiile aglomerate și închiderea teraselor la o altă oră decât cea normală, la ora 23.

„Nu ne dorim impunerea niciunei alte restricţii. De altfel, s-au mai adoptat două măsuri: limitarea programului la terase şi portul măştii în spaţiile aglomerate unde nu este posibilă asigurarea distanţei fizice de protecţie. Acestea sunt singurele măsuri de restricţie şi ele nu afectează desfăşurarea activităţilor economice, pentru că obiectivul nostru este acela de a nu mai afecta în niciun fel economia prin măsurile pe care le luăm”, a subliniat Ludovic Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: