Redactia.ro
Home » Știri » Orban, despre deschiderea școlilor în România. Se amână începerea cursurilor?

Orban, despre deschiderea școlilor în România. Se amână începerea cursurilor?

inceperea scolilor

Premeriul Ludovic Orban a fost nevoit să prezinte un răspuns cu privire la modul în care se vor desfășura cursurile din septembrie. Sub presiunea protestelor elevilor, premierul a declarat că nu poate da un răspuns concret despre ce se va întâmpla. În momentul de față este în desfășurare o analiză ce ține cont de evoluția pandemiei.

Răspunsul premierului despre deschiderea școlilor

Există un grup de lucru interministerial care face analize pentru a lua cea mai bună decizie pentru siguranța elevilor. Acest grup este coordonat de Raluca Turcan și fac evaluări privind infrastructura, posibila distribuție a elevilor în clase, dar și evaluara cadrelor didactice.

Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei. Suntem într-o analiză foarte serioasă, nu pot crea o previziune azi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei, a declarat Ludovic Orban.

Care sunt scenariile posibile pentru noul an școlar

Premierul a mai declarat că în momentul de față se ia în calcul și un sistem mixt. Acesta presupune aducerea în clase a elevilor în număr redus.
De asemenea, Orban a declarant că în momentul de față nu poate furniza o informație corectă. După terminarea analizelor vor fi prezentate public toate scenariile posibile care permit elevilor, prefesorilor să se pregătească pentru anul școlar 2020 – 2021.

Protestele eleviilor

Elevii sunt nemulțumiți că, deși mai este o lună până la noul an școlar, nu este prezentat un plan clar. Aceștia sunt indignați că se află din nou, în situația din martie unde erau prezentate doar scenarii și nimic concret.

Optăm pentru soluție descentralizată, unde sunt cazuri puține să se meargă fizic la școală, unde sunt multe să se opteze pentru școala online în totalitate. Fizic 100% nu ne putem întoarce, nu avem spațiu suficient, nici igiena corespunzătoare, a spus Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor Constanța.

Mai multe asociații de elevi din țară vor trimite la București colete cu revendicările lor. Elevii din Constanța vor trimite în colet și un ceas, pentru a transmite, simbolic, că timpul trece și că trebuie luate decizii rapid.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: