Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban: Activitățile care pun în pericol sănătatea populației prin riscul transmiterii virusului, vor fi închise după ora 23:00

Ludovic Orban: Activitățile care pun în pericol sănătatea populației prin riscul transmiterii virusului, vor fi închise după ora 23:00

Ludovic Orban

Miercuri dimineață, Ludovic Orban a vorbit despre noile restricții care au fost adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru a limita răspândirea noului virus.

Ședința de Guvern va avea loc astăzi, la ora 18:00 și tot atunci, documentul va intra pe ordinea de zi.

Măsurile vor fi aplicate acolo unde este necesar

La nivel de Guvern se analizează dacă măsurile care vor fi luate, se vor aplica în toată țara sau doar în zonele aglomerate sau în județele care reprezintă o problemă.

Cele mai afectate zone sunt litoralul, Capitala și câteva județe din țară.

După ce a fost întrebat ce măsuri se vor lua, Ludovic Orban a declarat:

„Deocamdată nu s-a adoptat nicio măsură. (…) Este o propunere care a fost formulată de specialiști și care a fost adoptată de CNSU, dar ca propunere pentru modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă. Va fi pe ordinea de zi a ședinței de astăzi. Deci nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități, unde de regulă după ora 23:00 există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise. Ce analizăm, analizăm dacă aplicăm la nivelul întregii țări sau numai la nivelul zonelor, de exemplu la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândire mai larg, asta analizăm.”

Purtarea măștilor ar putea fi obligatorie și în spațiile deschise

Locurile vizate pentru purtarea măștilor sunt piețele, târgurile, stațiile de așteptare pentru mijloacele de transport și falezele.

Ludovic Orban a primit o solicitare din partea Prefecturii din Galați referitoare la pericolul pe care îl reprezintă aglomerația de pe faleză.

„Am primit sesizări din partea Prefecturii Galați, că pe faleză este furnicar și este aproape imposibil să te protejezi. Există locuri în aer liber unde nu se poate evita aglomerația și specialiștii au venit cu această propunere.”

Printre măsurile adoptate în ședința CNSU se numără purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise, în anumite intervale orare.

Măsura nu îi include pe copiii cu vârsta mai mică de 5 ani și pe oamenii care desfășoară activitate fizică intensă.

De asemenea, terasele și sălile de jocuri se vor închide la ora 23:00. Pe plajă, soții și copiii vor fi exceptați de la distanțarea socială. Toate aceste măsuri ar putea fi aplicabile din data de 1 august.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: