Redactia.ro
Home » Știri » 12 localități din Argeș, în prag de carantină. Ce măsuri au anunțat autoritățile

12 localități din Argeș, în prag de carantină. Ce măsuri au anunțat autoritățile

carantină

Pitești, Mioveni și încă zece localități din județul Argeș se află în prag de carantină după ce în ultimele zile au fost raportate numeroase cazuri de Covid-19.

Cele douăsprezece comune și orașe sunt monitorizare de autoritățile locale, iar în zilele următoare, Prefectura ar putea cere impunerea carantinei, în măsura în care apar și alte îmbolnăviri. Este vorba despre localitățile Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești.

Autoritățile locale anunță restricții

În această seară va avea loc o ședință a comitetului local pentru situații de urgență și vor fi impuse noi măsuri. În primul rând toate sălile de jocuri vor fi închise începând din această seară de la ora 22:00. Totodată, restaurantele, magazinele și terasele vor fi deschise până la ora 22:00 în timpul săptămânii, iar în weekend până la ora 23:00.

Astfel, administratorii piețelor și magazinelor vor monitoriza permanent dacă se păstrează distanța, dacă vânzătorii și clienții poartă măști și, în cazul personalului, și mănuși. Au fost suspendate toate târgurile, bâlciurile și evenimentele publice, ca și activitățile de agrement în piscine, până în 8 august,precizează stiripesurse.ro. Pe lângă aceste măsuri, autoritățile argeșene au suplimentat numărul de polițiști locali din oraș. Aceștia îi sfătuiesc pe oameni să poarte în primul rând masca de protecție și de asemenea să păstreze distanța de un metru și jumătate.

Ludovic Orban, despre închiderea Piteștiului

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă la Constanţa, dacă municipiul Piteşti va intra în carantină, spunând că aşteaptă propuneri şi că oricând există o propunere fundamentată dacă este avizată de INSP se poate dispune carantinarea.

„Au existat declaraţii legate de Argeş, aşteptăm propuneri. Deocamdată s-a dispus carantinarea a două localităţi, una e un sat, Roata de Jos din judeţul Giurgiu, de asemenea, s-a mai dispus carantinarea pentru o localitate, îmi scapă numele. Oricând există o propunere fundamentată dacă este avizată de INSP se poate dispune carantinarea”, a afirmat Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: