Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban, reacție după exit-poll. „PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri”

Ludovic Orban, reacție după exit-poll. „PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică seara, după aflarea primelor rezultate la alegerile parlamentare 2020, că PNL se consideră câștigătorul acestor alegeri. 

 

„PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri”

După aflarea primelor rezultate de la urne, premierul Ludovic Orban a declarat că este „foarte încrezător” că PNL este câștigătorul acestor alegeri și că va forma o majoritate parlamentară. Însă, potrivit primelor exit-poll-uri, PSD a câștigat alegerile cu 30,5%, în timp ce PNL a obținut doar 29% dintre aceste voturi.

Premierul Ludovic Orban a spus că, în urma calculelor efectuate și în ceea ce privește votul din diaspora, PNL este câștigătorul acestor alegeri.

Rezultatul alegerilor îl vom cunoaște după finalizarea procesului electoral. În cercetările sociologice realizate nu sunt cuprinse voturile exprimate între 19:30 și 21:00, voturile extrem de numeroase exprimate în diaspora și care continuă să se exprime. Luând în considerare marja de eroare și toate evaluările pe care le-am făcut, PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri. Le mulțumesc tuturor românilor care au decis să-și exercite dreptul fundamental la vot”, a declarat Ludovic Orban.

Prim-ministrul Ludovic Orban le-a mulțumit românilor care au mers la vot, în ciuda situației epidemiologice și a ,,campaniilor mincinoase” .

Le mulțumesc tuturor românilor care au decis să-și exercite dreptul fundamental la vot în ciuda campaniilor mincinoase, în ciuda descurajării practicate de alte formațiuni politice. Respect pe toți aceia care au decis să participe la vot în condiții de pandemie și ca atare, le mulțumesc. De asemenea, în mod special, le mulțumesc tuturor cetățenilor români care au venit la vot și au decis să voteze PNL”, a spus Orban, după afișarea primelor rezultate.

Prim-ministrul a avut un mesaj și pentru cei care nu au mers la vot și a ținut să sublinieze importanța alegerilor parlamentare.

Închei cu un mesaj pentru cei care nu şi-au exprimat votul. Puterea într-o societate aparţine cetăţenilor. A nu exercita această putere înseamnă a o lăsa în mâna altora. Chiar dacă la aceste alegeri aţi ales să nu veniţi la vot, vă cer ca în viitor să consideraţi aceste alegeri extrem de importante pentru destinul României. O dată la 4 ani poporul poate decide în ce direcţie se îndreaptă România şi cui încredinţează puterea. Vom încerca să reprezentăm toţi românii, atât cei care ne-au votat, cât şi pe cei care nu au votat.”, a adăugat premierul.

Prim-ministrul a cerut tuturor delegaților din secțiile de votare să fie vigilenți în ceea ce privește numărarea voturilor.

Nu spun întâmplător acest lucru pentru că noi cunoaştem obiceiurile celor cu care ne luptăm de 30 de ani. (…) Sunt încrezător că, odată ce opţiunile cetăţenilor care au venit la vot, s-au exprimat, ele vor fi respectate în procesul de numărare a voturilor şi sunt încrezător în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentare a forţelor democratice care respectă cetăţeanul şi vor dezvoltarea României pentru a da un Guvern într-un termen mult mai scurt, unul responsabil care poate să fructifice toate resursele puse la dispoziţia României în următorii 4 ani de zile”, a mai spus șeful liberalilor.

Și USR-PLUS  a postat un mesaj similar de vigilență.

Fac apel la delegați să rămână alături în secțiile de vot până în ultimul moment, până când sacii sunt legați, până când procesele verbale sunt legate și rezultatele finale sunt înregistrate corespunzător”, a adăugat Dan Barna, co-președinte USR-PLUS.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: