Redactia.ro
Home » Știri » Lumea sportului este în doliu! Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist român s-a stins din viață

Lumea sportului este în doliu! Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist român s-a stins din viață

Doliu fără margini pentru lumea sportului din România. Ivan Patzaichin a murit! Ivan Patzaichin a fost cel mai mare canoist român, iar vestea morții luia  luat prin surprindere pe toată lumea. În prezent, era antrenorul lotului național de caiac canoe.

A murit Ivan Patzaichin

Marele campion Ivan Patzaichin s-a stins din viață la doar 71 de ani. Conform ultimelor informații din presă de aproximativ 3 luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”. Se pare că Ivan Patzaichin fusese  diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar astăzi a încetat din viață după ce a pierdut lupta cu boala. Cauza decesului ar fi necruțătoarea boală de cancer pulmonar.

Ivan Patzaichin este una dintre legendele sportului românesc, având în palmares un total de 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice. Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.

Ivan Patzaichin, 71, cel mai mare sportiv roman din istorie, nu mai este. S-a stins, discret, de boala secolului in aceasta dimineata, la Spitalul Elias. Dumnezeu sa il odihneasca. Voi reveni.„,a  fost mesajul publicat de jurnalistul Dorin Chiotea pe pagina sa de facebook.

Nu pot sa cred! Dumnezeu sa îl odihnească în Împărăția Sa! Un sportiv de excepție! Un om minunat!😢„, „Doamne, ce veste trista! Dumnezeu sa-l odihnească”, „Dumnezeu să-l odihnească în pace!Sincere condoleanțe familiei îndurerate!„, au fost doar o mică parte dintre mesajele internauților, șocați de moartea fulgerătoare a sportivului.

Prima reacție a familiei lui Ivan Patzaichin 

La scurt timp după ce vestea cum că Ivan Patzaichin s-a stins din viață, familia sa a publicat un mesaj pe pagina oficială a sportivului. „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarece. Familia.„, a fost mesajul publicat de familia sa pe facebook. Mesajul a strâns în doar câteva minute zeci de reacții de tristețe și mesaje de condoleanțe. Conform ultimelor informații apărute în presă, trupul neînsuflețit al lui Ivan Pazaichin urmează să fie ridicat în cursul zilei de azi de la morga Spitalului Elias din Capitală.

Cel mai mare regret al lui Patzaichin

Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur! Am vrut să le arăt bunicilor și părinților mei că pot să fiu campion. De la oamenii din sat și de la ai mei am învățat să am respect față de muncă, față de oameni și de tot ce vrei să faci. Dacă te apuci să faci ceva, fă-l cu profesionalism! Cu ambiție! Așa cum trebuie!”, a declarat Ivan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: