Redactia.ro
Home » Știri » MAE, avertisment pentru toți românii din Afganistan: ”Pericol major! Părăsiți imediat țara!”

MAE, avertisment pentru toți românii din Afganistan: ”Pericol major! Părăsiți imediat țara!”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite tuturor românilor din Afganistan să părăsească de urgență zona și să evite deplasarea aici. Asta după ce vineri a fost ridicat nivelul de alertă pentru acest teritoriu.

MAE, avertisment pentru toți românii din Afganistan: Să părăsească de urgenţă teritoriul și să evite orice deplasare în zonă

Ridicarea nivelului de alertă reprezintă faptul că ”aceste evoluţii de securitate se asociază cu un risc major de atentate teroriste şi de confruntări armate”, informează MAE printr-un comunicat. MAE reamintește și că activitatea Ambasadei României la Kabul a fost suspendată în anul 2019, în urma unui atentat terorist care a afectat clădirea.

În momentul de față, Ambasada României de la Islamabad a preluat reprezentarea ţării noastre în relaţia cu Afganistanul și, drept urmare, românii din zonă pot suna aici pentru a-și anunța prezenţa în regiune. Este important acest lucru, deoarece o vor face pentru siguranța lor.

Românii din Afganistan pot lua legătura cu Ambasada României de la Islamabad

Numărul Ambasada României de la Islamabad  este +92 51 8441476, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS). Ulterior, vă va răspunde un operator call center. Românii care se confruntă cu o situație de urgență, pot suna la: +92 311 4469900.

”Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, sunt atenţionaţi că îşi asumă propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse”, mai transmite MAE.

În privința vaccinării, MAE transmite românilor din Afganistan că: ”Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se adreseze unui cabinet de vaccinări internaţionale (https://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori/535-cabinete-vaccinari-internationale/file)  şi să acceseze, pentru informaţii suplimentare, site-urile dedicate ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (http://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori) şi Centrului European de Control şi Prevenire a Bolilor (http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics). În contextul COVID-19, se recomandă consultarea următoarelor site-uri: http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/, https://stirioficiale.ro/ și http://www.cnscbt.ro/index.php/situatia-la-nivel-global-actualizata-zilnic”, a mai transmis MAE printr-un comunicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: