Redactia.ro
Home » Știri » Mai mulți bani de la 1 martie 2023! Cine sunt românii care beneficiază de venituri mai mari

Mai mulți bani de la 1 martie 2023! Cine sunt românii care beneficiază de venituri mai mari

Mai mulți bani de la 1 martie 2023! Cine sunt românii care beneficiază de venituri mai mari

Bani în plus pentru mai multe categorii de români, chiar din prima zi a lunii martie 2023! Iată cine sunt beneficiarii și despre ce anume este vorba.

Mai mulți bani de la 1 martie 2023! Cine sunt românii care beneficiază de venituri mai mari

Luna martie 2023 vine cu vești bune pentru anumiți români. Ei vor lua bani în plus de la stat. Mai exact, este vorba despre indemnizația de șomaj, indemnizația pentru creșterea copilului și venitul minim garantat, care ar trebui să crească cu aproape 14%, adică cu rata medie a inflației din 2022, potrivit Antena 3 CNN. Indicele social de referință ar urma să crească de la 525 de lei la 598 de lei, potrivit surselor postului TV mai sus menționat.

Cu alte cuvinte, mamele care beneficiază de indemnizația minimă pentru creșterea copilului ar putea primi în plus aproximativ 180 de lei din prima zi a lunii martie 2023. De asemenea, un român care a rămas fără loc de muncă și care are o vechime de 20 de ani ar putea primi în plus la șomaj 73 de lei. În cazul celor care trăiesc cu venitul minim garantat, indexarea cu rata medie a inflației le-ar putea aduce în plus între 20 de lei și 76 de lei pe lună, asta în funcție de numărul membrilor familiei.

Nu ar fi prima oară însă când, din lipsă de bani, Guvernul ar amâna indexarea cu rata inflației, a mai scris Antena 3 CNN. Totodată, cei care au pensii mai mari de 4000 de lei vor primi înapoi banii pe care statul i-a reținut anul trecut, în 2022, din veniturile lor pentru contribuția la sănătate. Măsura vine în urma unei decizii date de Curtea Constituțională la sfârșitul anului trecut.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: