Redactia.ro
Home » Știri » Mai mulți părinți au primit mesaje controversate de la grădinițele private! Sorin Cîmpeanu: ”Nu cred că se poate”

Mai mulți părinți au primit mesaje controversate de la grădinițele private! Sorin Cîmpeanu: ”Nu cred că se poate”

GALERIE FOTO (3) Mai mulți părinți au primit mesaje controversate de la grădinițele private! Sorin Cîmpeanu ”Nu cred că se poate”

Mai mulți părinți au primit mesaje controversate de la grădinițele private! Ce se întâmplă cu grădinițele și creșele private din România după ce au fost închise din cauza pandemiei. 

Mai mulți părinți au primit mesaje controversate de la grădinițele private! Sorin Cîmpeanu: ”Nu cred că se poate”

Sistemul de învățământ din România se confruntă cu anumite probleme. Recent, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi 24 că este reticent în privința transformării grădinițelor și creșelor private în centre de îngrijire pentru cei mici.

”Nu cred că se poate, pentru că sunt înscrise cu un cod CAEN, care diferă la grădiniță, de centru de îngrijire. Grădinițele au prezența fizică suspendată: și cele private și cele de stat, școlile de asemenea. Este o măsură care are la bază nevoia de protecție epidemiologică, de protecție sanitară, protecție ce trebuie asigurată și copiilor din învățământul de stat și copiilor din învățământul privat.”, declara ministrul Educației la Digi 24, acum câteva zile.

Cu toate acestea, mai mulți părinți din România au primit un mesaj care susține contrariul vorbelor ministrului Sorin Cîmpeanu. Textul viral care circulă pe grupurile de Whatspp anunță mamele și tații celor mici că instituțiile de învățământ își vor continua activitatea folosind un grup CAEN special pentru îngrijirea copiilor.

Ce mesaj au primit părinții copiilor din România pe Whatsapp

De asemenea, educatorii și îngrijitorii vor specifica regulile și măsurile necesare care trebuie respectate pentru ca cei mici să revină la grădiniță. Potrivit celor de la EduPedu, iată mesajul pe care l-au primit părinții din România:

„Stimați părinți, în primul rând doresc să vă mulțumesc pentru înțelegerea și sprijinul de care ați dat dovadă zilele acestea. Știm ca este o perioadă dificilă pentru toată lumea și vă asigurăm că facem tot posibilul să trecem cu bine peste. Am fost astăzi cu documentele și avizele grădiniței și am discutat la DSP. Vom putea sa ne reluam activitatea începând cu ziua de mâine folosind codul CAEN – îngrijire copii.Pentru a putea reveni la grădiniță trebuie respectate următoarele: Când îl aduceți pe cel mic, va rog sa aduceti si actul aditional al contractului de școlarizare semnat (îl veți primi într-un email separat). 

Toți copiii trebuie să ajungă până la ora 09.00, astfel încât să se poată face triajul de către doamna doctor. Cei care ajung dupa ora 9:00 nu vor mai putea fi primiți in ziua respectiva. Îi veți putea lua pe cei mici începând cu ora 16:30, nu mai devreme. Dacă mai apar modificări, va anunțăm cat de repede putem. Pentru întrebări suplimentare va rog nu ezitați să mă contactați”, a fost mesajul care a circulat pe un grup al părinților de pe Whatsapp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: