Redactia.ro
Home » Știri » Mâine se deschide Transfăgărășan. Ce sfaturi trebuie să urmeze șoferii pentru siguranța lor

Mâine se deschide Transfăgărășan. Ce sfaturi trebuie să urmeze șoferii pentru siguranța lor

Transfăgărășan

Circulația pe Transfăgărășan va fi deschisă începând din 1 iulie, de la ora 8.00, a anunțat marți Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit unui comunicat al CNAIR, circulația rutieră pe cea mai spectaculoasă șosea din România, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule, între orele 7.00-21.00. Pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR precizează că circulația rutieră este interzisă pe Transfăgărășan pe timpul nopții.

Șoferii sunt sfătuiți să circule prudent și să adapteze viteza la condițiile de trafic. „Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.”, au transmis reprezentanții CNAIR într-un comunicat.

De asemenea, CNAIR atenționează că, în ultima perioadă, în zonă este semnalată prezența urșilor, iar șoferilor le este recomandat să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.

Cât timp se va putea circula pe Transfăgărășan în 2020?

Drumul Național 7C, cunoscut sub denumirea de Transfăgărășan, este închis în cea mai mare parte a anului. Mai precis, opt luni pe an, sectorul dintre Bâlea Lac (kilometrul 104, Piscu Negru – jud. Argeş) și Bâlea Cascadă (kilometrul 130,8, Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) este inaccesibil.

În mod tradițional, deschiderea Transfăgărășanului are loc pe data de 1 iulie a fiecărui an, dar asta depinde în părincipal și de condițiile meteo. Pentru deschiderea din acest an, drumarii au avut mult de furcă, deoarece au căzut ninsori semnificative în această zonă, în primăvară.

Stratul de zăpadă a atins, în unele zone, chiar și 5-6 metri. Așadar, mai rămân 4 luni din an pentru a circula pe Transfăgărășan. Asta înseamnă că s-ar putea închide pe 1 noiembrie. Anul trecut s-a închis pe 4 noiembrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini