Redactia.ro
Home » Știri » Mama gimnastei Sabrinei Voinea revoltă fără margini: „Mi-e scârbă”

Mama gimnastei Sabrinei Voinea revoltă fără margini: „Mi-e scârbă”

Sabrina Voinea si mama. Foto: Gsp

Fosta mare campioană Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, a anunțat că se retrage definitiv din lumea gimnasticii, în semn de protest față de deciziile controversate ale arbitrilor la Jocurile Olimpice. La doar câteva ore după încheierea finalei de la sol, Camelia a postat pe Facebook un mesaj emoționant, însoțit de imagini din timpul exercițiului fiicei sale, exprimându-și profunda dezamăgire.

Dezamăgire și revoltă

Camelia Voinea, cu o carieră impresionantă în spate, a fost profund afectată de tratamentul nedrept pe care l-a perceput în cazul Sabrinei, gimnasta de 17 ani. În mesajul său, Voinea a declarat ferm că nu mai dorește să aibă nicio legătură cu acest sport, simțindu-se trădată de sistem. „Sabrina nu a ieșit din covor la nicio linie acrobatică. Sunt toate aici, merita medalie. Noi astăzi, aici, am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni. Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!”, a scris ea.

Argumentele și dovezile Camelia Voinea

Camelia Voinea a explicat motivele care au condus la această decizie drastică, arătând că fiica sa a fost nedreptățită. „În sufletul meu, Sabrina este campioană. După tot prin ce am trecut, nu mă așteptam să ni se întâmple așa ceva la Jocurile Olimpice. Știu că arbitrele au CV, dar nu poți să dai așa într-un copil de 17 ani. Așteptăm explicații, pentru că era clar medalie. Am toate filmările, toate fotografiile, de la toate diagonalele, și la plecare, și la aterizare, iar în toate Sabrina este cu o talpă în interiorul covorului”, a continuat Voinea.

Postarea publică și reacțiile

Camelia a postat pe Facebook dovezile în susținerea afirmațiilor sale, sperând să obțină răspunsuri clare de la oficiali. „Le-am și postat, să le vadă toată lumea. Am trimis argumentele mele, nimeni nu are nicio explicație. Nici Nadiei nu știau ce să-i răspundă, dar ne-au respins contestația. Nadia i-a scris președintelui federației internaționale și i-a cerut explicații.”

Susținerea Nadiei Comăneci

Nadia Comăneci, una dintre cele mai mari gimnaste din toate timpurile, a intervenit în favoarea Sabrinei, cerând explicații președintelui federației internaționale. Cu toate acestea, contestația a fost respinsă, lăsând-o pe Camelia Voinea și pe fiica sa fără răspunsuri satisfăcătoare. „Am vorbit și cu Anca Grigoraș, care era la București, și mi-a zis că o să caute explicații, dar nu m-a mai sunat. Vedem ce face federația, dar noi am venit aici fără arbitri, nu ne ajută nimeni, nu are cine să ne apere drepturile. Mi-e scârbă de ce am trăit, eu nu vreau să mor în sală”, a concluzionat Camelia.

Penalizări nejustificate

Pe lângă penalizarea de o zecime, Sabrinei i-a fost scăzut și punctajul la dificultate față de cel din calificări, deși exercițiul prezentat a fost identic. „Nadia i-a arătat lui Bart că Sabrina va fi pe primul loc. Și i-au dat 13,700, cu o dificultate de 5,900. De ce? Același exercițiu a fost și în calificări și atunci a luat 13,900. Cu punctajul acela era bronz. Și i-au mai luat o zecime, ca să nu fie nici medalie. Că americanca este pe final de carieră și Sabrina mai poate merge la Jocurile Olimpice. Câștigă cine este mai bun, nu contează vârsta. Până și americanii au fost nedumeriți”, a acuzat vicecampioana olimpică de la Seul, din 1988.

Decizia finală

Camelia Voinea a confirmat încă o dată, prin intermediul rețelelor sociale, decizia de a renunța la gimnastică: „Vorbesc serios, nici nu mai vrea să mai aud de gimnastică, sunt foarte supărată. Am stat doi ani în București și numai noi știm peste câte am trecut. Dar să-i ia medalia de la gât Sabrinei este prea mult. Nici ea nu este bine. Am vorbit și mi-a spus că orice decid, ea mă urmează.

Știu că arbitrele au CV, dar nu poți să dai așa într-un copil de 17 ani. Așteptăm explicații, pentru că era clar medalie. Am toate filmările, toate fotografiile, de la toate diagonalele, și la plecare, și la aterizare, iar în toate Sabrina este cu o talpă în interiorul covorului.

Le-am și postat, să le vadă toată lumea. Am trimis argumentele mele, nimeni nu are nicio explicație. Nici Nadiei nu știau ce să-i răspundă, dar ne-au respins contestația. Nadia i-a scris președintelui federației internaționale și i-a cerut explicații.

Am vorbit și cu Anca Grigoraș, care era la București, și mi-a zis că o să caute explicații, dar nu m-a mai sunat. Vedem ce face federația, dar noi am venit aici fără arbitri, nu ne ajută nimeni, nu are cine să ne apere drepturile. Mi-e scârbă de ce am trăit, eu nu vreau să mor în sală”, a spus Camelia Voinea, pentru gsp.

Această decizie are un impact profund asupra Sabrinei, care, la doar 17 ani, se confruntă cu o dezamăgire uriașă în cariera sa. Cu toate acestea, Sabrina a decis să își urmeze mama și antrenoarea, demonstrând un sprijin necondiționat. „Este prea mult! Am vorbit cu Sabrina și mi-a spus că orice decid, ea mă urmează”, a declarat Camelia, subliniind legătura strânsă dintre ele.

Reacții din lumea gimnasticii

Decizia Cameliei Voinea a stârnit numeroase reacții în lumea gimnasticii, mulți considerând că este un semnal de alarmă privind modul în care sunt gestionate competițiile și evaluările sportive. Comunitatea gimnasticii este divizată între cei care susțin protestul Cameliei și cei care consideră că ar trebui să se lupte în continuare pentru a schimba sistemul din interior.

Plecarea Cameliei Voinea și a Sabrinei din lumea gimnasticii reprezintă o pierdere semnificativă pentru sportul românesc. Gimnastica din România a trecut prin numeroase provocări și transformări, iar această decizie adaugă o nouă dimensiune dificultăților cu care se confruntă acest sport.

Decizia Cameliei Voinea de a renunța la gimnastică, împreună cu fiica sa Sabrina, reflectă frustrarea și dezamăgirea față de sistemul de evaluare și competiție actual. Este un moment de introspecție pentru lumea gimnasticii, care trebuie să răspundă la aceste semnale de alarmă și să găsească soluții pentru a asigura un mediu corect și just pentru toți sportivii. Fiind un exemplu de determinare și curaj, Camelia și Sabrina Voinea rămân în inimile fanilor și susținătorilor, care le admiră nu doar pentru performanțele lor, ci și pentru puterea de a-și apăra drepturile și de a se lupta pentru corectitudine.

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: