Redactia.ro
Home » Stil de viață » Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta ideală pentru zilele de post

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta ideală pentru zilele de post

Mâncare de mazăre de post

Mâncarea de mazăre este una dintre cele mai simplu de făcut, dar cele mai gustoase preparate pe care le poți face când ții post sau pur și simplu vrei ceva fără carne, doar cu legume.

Este simplu de făcut, nu necesită prea mare bătaie de cap, iar ingredientele le ai cu siguranță deja în bucătaria ta. Nu trebuie nici să fii prea iscusit în alte bucătăriei, pentru că această rețetă se face, practic, singură.

Rețetă de mâncare de mazăre fără carne

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face mâncarea de mazăre:

450 g mazăre congelată sau de la conservă

2 cepe

2 morcovi

2 căței de usturoi

1 ardei gras, roșu

150 g pastă de roșii sau bulion

sare

piper

cimbru

2 foi de dafin

125 ml ulei

apă

mărar verde

Cum se prepară mâncarea de mazăre fără carne

Mai întâi, ne ocupăm de legume. Trebuie să tăiem ceapa și morcovii în cuburi. Luăm o tigaie, punem ulei în ea, iar după ce se încinde, punem ceapa. O lăsăm să se gătească până devine translucidă, iar abia apoi putem punem și morcovii.

Când aceștia sunt aproape de a fi gătiți, putem adăuga și mazărea congelată, dar și apa, cât să cuprindă toate ingredientele. Apoi, trebuie să lăsăm mazărea să fiarbă până când este pătrunsă. Adăugăm și condimente: două foi de dafin și niște cimbru.

După acest pas, putem adăuga bulionul sau pasta de roșii, iar apoi ardeiul tocat și usturoiul, ce trebuie răzuit înainte. Gustăm mâncarea de mazăre să vedem dacă este destul de sărată.

Când au trecut zece minute de când am pus foile de dafin, acestea trebuie îndepărtate, pentru că altfel ele devin amare. Verificăm să vedem dacă mazărea este fiartă, iar apoi putem opri focul. La final, tocăm mărarul și îl punem în oală și amestecăm pentru a se omogeniza tot preparatul. Mâncarea de mazăre este gata, poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: