Redactia.ro
Home » Știri » Mâncarea se va scumpi din cauza fenomenelor meteo! Care sunt alimentele care vor suferi măriri

Mâncarea se va scumpi din cauza fenomenelor meteo! Care sunt alimentele care vor suferi măriri

Mâncarea se va scumpi din cauza fenomenelor meteo! Care sunt alimentele care vor suferi măriri

Agricultura suferă în urma fenomenelor meteo, iar acest lucru se simte înclusiv la prețul alimentelor din piață și nu numai. Furnizorii au aplicat o creștere a prețurilor din cauza vremii capricioase. 

Mâncarea se va scumpi din cauza fenomenelor meteo! Care sunt alimentele care vor suferi măriri

Vremea din ultimul timp le dă bătăi de cap agricultorilor și fermierilor. Din cauza fenomenlor extreme sunt nevoiți să mărească prețurile pentru alimentele ce vor ajunge la raft. Potrivit agricultorilor, cele mai vizate sunt carnea și uleiul, dar și prețul cerealelor va crește cu până la 20%.

Doar 20 de minute de grindină au lăsat în urmă un dezastru pentru că fenomenele meteo reduc producțiile agricole, astfel că prețul cerealelor ar urma să crească cu până la 20% din cauza vremii nefavorabile, spun fermierii. De asemenea, printre alimentele care vor avea prețul mărit se numără carnea, pâinea și uleiul, fiind primele pe lista de creștere a prețurilor, însă urmează scumpiri în lanț și pentru alte produse.

Porumbul și floarea-soarelui au fost distruse în totalitate de grindină în județul Dâmbovița. Producțiile de porumb din zona Răcari sunt deja stricate și nu se știe dacă există posibilitatea de a rezolva la un fel această problemă, astfel că acestea sunt compromise în proporție de 30-40%. Cerealele urmează să aibă o majorare a prețului cu până la 20% din cauza ploilor și a vijeliilor

”În judeţul Dambovita, din cauza intemperiilor, porumbul are acum în jur de 30-40 de cm. Asta deşi fermierii spun că în această perioadă porumbul ar fi trebuit să aibă în jur de 90-100 de centimetri”, a spus Roana Rotaru la Antena 3.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Pentru următoarele două săptămâni vremea va fi mai bună. Agenția Națională de Meteorologie (ANM) transmite că viitoarele 14 zile vor caracterizate de mai mult soare și căldură. Iată cum va fi vremea în fiecare regiune a țării, în intervalul 14-27 iunie.

În Banat temperaturile vor fi între  22-25 de grade. În cea de-a doua săptămână, vremea se va menţine călduroasă cu temperaturi iată mai mari, de 29-32 de grade. Vor fi unele averse pe spaţii restrânse, în special în orele după-amiezilor. În intervalu 22-23 iunie ar putea ploua.

În prima săptămână, în Crișana se va încălzi, cu temperaturi de 22-25 de grade. De altfel, vor fi ploi pe arii restrânse, pe la amiază. Va ploua în special, în perioada 22-24 iunie. În Transilvania, intervalul va debuta cu o vreme puțin răcoroasă pentru perioada verii, cu temperaturi maxime de 17-23 de grade. Dar, după răcoare, vor și zile calde cu temperaturi de 24-29 de grade şi nocturne de 10-15 grade. Aici temperaturile se vor menține astfel până la sfârșitul intervalului.

În prima săptămână, în Maramureș vor fi maxime până la 22-24 de grade și se va menține astfel și în a doua săptămână, mai trasnmit meteorologii. La începutul intervalului, vor fi unele averse, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 22 iunie.

În Moldova, vremea se va menține răcoroasă, cu temperaturi de 11-15 grade. În a doua parte a intervalului, însp, vremea va fi chiar mai caldă decât normal, cu maxime de 25-29 de grade. Și în Dobrogea vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, cu temperaturi de 12-15 grade. Dar și aici, în a doua parte a intervalului, vremea va începe să fie de  24-28 de grade. Pe 15-19 iunie ar putea ploua pe alocuri.

Vremea  din Muntenia va fi răcoroasă în primele zile, cu valorii de 9-14 grade. Ulterior, vremea se va apropia de intervalul normal al perioadei, de 26-29 de grade. În cea de-a doua săptămână vor fi şi zile călduroase, în care maximele vor depăşi local 30 de grade.

În Oltenia, vremea se va încălzi treptat, cu valori uşor sub cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie. Dar mai apoi vor fi temperaturi de 23-27 de grade. În cea de-a doua săptămână, la fel, vremea se va menţine călduroasă cu temperaturi iată mai ridicate, de 30-32 de grade. Vor fi averse pe spaţii restrânse, în special în orele după-amiezilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: